<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
KYLLING I CROISSANT: Fly Mandy fra Fly Chicken.  Foto: Finansavisen

Fritert lunsj som ikke fetter til Bloomberg-tastaturet

På tre år har Fly Chicken gått fra en popup til restauranter i fire norske byer. Lunsjkameratene lar seg nesten overbevise.

Publisert 15. mai 2021 kl. 17.08
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 721 ord

Fly Chicken er et hurtigmatkonsept som satser på fritert kylling i ulike varianter. Det begynte som en popup-restaurant i 2018, og sommeren 2019 åpnet gründerne bak konseptet en filial i Steen & Strøms foodcourt. Nylig åpnet de i tillegg et nytt konsept; Fly Kebab. Men enn så lenge er kebaben derimot ikke mulig å få levert på døren på hjemmekontoret, så lunsjkameratene tyr til den friterte kyllingen. I dag finnes det Fly Chicken i både Oslo, Bergen, Trondheim og Sandefjord.

– Det virker som en norsk variant av Kentucky Fried Chicken, sier Long.

– Hakket mer eksklusivt da, med nokså mye freshere konsept, kontrer lunsjkameraten.

Fly Chicken (Storo)

 

Fly Chicken serverer så og si kun fritert kylling, med diverse tilbehør. God, crispy kylling med digge sauser til helt ok priser.

Sted: Vitaminveien 31, 0458 Oslo

Pris lunsjretter: 120 til 235 kroner

Besøkt: 12. mai, 2021

Terningkast: 4

Rett hjem

Menyen består av ulike alternativer av fritert kylling med brioche eller croissant,

og tilbehør i form av ulike fries med ni diverse dipper. Long og Short gikk for henholdsvis Fly Sandwich og Fly Mandy. Begge valgte spisestedets originalfries.

I Oslo er det fire filialer. Lunsjduoen bestilte fra Storo, takeaway-levering formidles av både Wolt og Foodora. Innpakningen er standard og ryddig. Maten kommer pakket inn i papir, slik at den kan spises selv om du er på møterommet uten sølvbestikket - uten å gjøre tastaturet på Bloomberg-terminalen fettete i etterkant.

LETT Å HA MED Å GJØRE: Den friterte kyllingen er ikke for fettete, men god og crispy. Foto: Finansavisen

Fin frityr

Vel levert til hjemmekontoret tar Short et stort jafs av den friterte kyllingen, pakket inn i en ganske sprø croissant, fylt til randen av cheddar, bacon, habanero ranch-saus og løk.

– Kyllingkjøttet er saftig, med en viss form for smaksdybde. Dog uten at jeg blir tatt helt tilbake til Løkka Delis friterte kylling, sier han og henviser til besøket de hadde der i februar.

– Frityren er ikke overdådig. Hverken for hard, fettete eller myk. Den er fin sånn sett. Hva gjelder topping kunne jeg godt ønsket litt mer grønt. Selv om jeg ikke føler at det nødvendigvis blir for tungt med mengden bacon og ost. 

STANDARD: Fly Chicken serverer rettene sine i enkle, men greie pappesker. Foto: Finansavisen

– Jeg tenker at det viktige her, for fritert kylling på takeaway, er at det både metter og er «digg» i enkleste forstand. Sånn sett er måloppnåelses tilstede. Selv om jeg savner litt mer for å la meg imponere, fortsetter Short.

Han tar et par biter av friesene. De er fint friterte, og krydderet er godt.

Brødet skuffer

Longs friterte kylling kom med brioche, cheddar, bacon, jalapenos og coleslaw. Leveringen ser ikke like innbydende ut som på bildene til leveringsappen Wolt, men ikke så verst. Det er jo litt typisk takeaway. Long danderer det hele på en tallerken. 

GODKJENT KYLLING: Den friterte kyllingen var saftig på innsiden, og ble godkjent av både Long og Short. Foto: Finansavisen

– Kyllingen er veldig god på smak med godt fritert skinn utenpå, men den kunne vært enda saftigere, sier Long midt i måltidet.

– Coleslawen på sin side er crispy og god, og gjør retten litt friskere. Og den smeltede cheddaren på toppen gir retten det lille ekstra.

Long er i tillegg veldig fan av jalapenobitene som gjør kyllingburgeren spicy og god. Men brødet kan Fly Chicken jobbe litt mer med, ifølge Long. 

– Det smaker helt greit, men er langt ifra den best briochen jeg har spist.

I tillegg til pommes frites bestilte Long en trøffelmajones som dip.

GODT KRYDDER: Pommes fritesen til Fly Chicken var godt krydret, men dipen på siden skulle smakt enda mer. Foto: Finansavisen

– Krydderet på pommes fritesen er veldig godt, men samtidig kunne majonesen vært enda bedre. Det skulle smakt enda mer trøffel, sier Long.

En lunsj utenom det vanlige

Fly Chicken er et artig og litt annerledes tilskudd på matscenen. Lunsjkameratene gikk for hver sin variant med croissant og brioche. Det er kyllingen og kombinasjonene i sin helhet som drar opp. En enkel og god takeawaylunsj, litt utenom det vanlige om du er mest vant til kantinens baguette og salat.

– Dette var en digg lunsj, men jeg tester nok en ny variant fra Fly Chicken neste gang. Resultatet er vel en sterk firer, sier Long.