+ mer
KJØRBAR: Agurktonic er et alternativ for de som ønsket en ginfri aften.  Foto/styling: Stian Broch og Monica Eidem

En kjørbar sommerdrink

Alkolholfrie drinker er blitt en greie, etter årevis med å rynke på nesen. Vi ba Schweppes, som vanligvis er i duo med gin, til å foreslå en drink uten alkohol.

Lenge var det ingen som så vitsen med å ha ting alkoholfritt. Drikkepress er bare en forklaring. En ganske sentral annen er at substittuttene uten alkohol ikke smakte spesielt godt. 

Alkoholfritt øl for eksempel. En gang gyselig og tamt, idag temmelig godt. 

Det samme kan kanskje ikke sies om alkoholfri vin, som enda for det meste kan klassifiseres i kategorien «revepiss». Likevel, kreativiteten er en sterk drivkraft, og de siste årene har det dukket opp et enormt tilbud av alkoholfrie ting å nyte. Det hjelper også når befolkningen blir stadig mer opptatt av helse og trening. Det nytter som kjent sjelden å trene bakfull.

Uansett, en klassisker om sommeren er GT. Schweppes er kanskje den meste kjente tonicleverandøren, uavhengig av ginen du måtte foretrekke. Men Schweppes mener også at de ser en sterk trend på den alkoholfrie fronten. Så derfor ba vi dem komme med et alkoholfritt forslag til GT-en. Og det ble som følger.

Frisk agurktonic

  • Til 2 glass
  • 5 dl Schweppes Tonic Zero
  • 1 sitron
  • 1Ž4 slangeagurk
  • 2 stilker rosmarin
  • Isbiter

Slik gjør du:

Skjær agurken på langs med en ostehøvel i to lange strimler, som du legger inn til kanten av glasset. Fyll halve glasset med isbiter og skvis over saften av en halv sitron. Del resten av sitronen i skiver. Hell over Schweppes Tonic Zero, og pynt med sitronskiver og rosmarin.

Premium