+ mer
Milano-jakken, vesten og slipset er blant de mer kostbare plaggene fra N. Peals James Bond-kolleksjon Foto: Eon Productions/N.Peal

Nå kan du kle deg som James Bond

..og det er faktisk ikke så teit som det høres ut.

N. Peal har bidratt til et av de mest kjente James Bond-antrekkene. Nå lanserer de en egen Bond-kolleksjon.

James Bond er tøff. Han var tøff på 60-tallet, da han kjørte Aston Martin og røkte tett, og han er tøff idag. 

Mange gutter i alderen 8 til 78 har kjent seg igjen i drømmen om å være hemmelig agent, med både skills med pistol og damer, og med en lever dynket i martini.

Men er det like kult med James Bond-merchandise? 

All den tid det er utenkelig at verdens mest kjente hemmelig agent ville hatt klokker med 007-logo og klær med sitt ekte navn på, hvor kult er det at du har det?

Ikke veldig kult.

Det skal sies at en av antrekkene som flest har lett frem fra filmer i senere tid er fra Skyfall. Det er et svært enkelt og klassisk britisk antrekk, som tydeligvis traff en nerve hos mange som er interessert i både klær og film.

Antrekket besto forøvrig av en Barbour-jakke, N. Paul-genser, All Saints-bukse og Crockett & Jones-sko.

Bildesammensetningen til u/charlesmajora på Reddit på Skyfall dukker stadig opp som stilguide. Illustrasjon: Eon Productions/Reddit

Og det er et av disse firmaene som har vært med på å gi Bond en tidsriktig renessanse med Daniel Craig som Bond, er nå klar med en kolleksjon i kashmir som skal gi homage til en rekke andre bondfilmer.

Kanskje er det derfor den siste kolleksjonen til N. Peal faktisk er spiselig likevel. 

Og til og med er bittelitt kul. De har tilogmed laget en liten video som ikke er totalt håpløs.

James Bond-kolleksjon Foto: Eon Productions/N.Peal

For istedenfor masse glorete logoer og fiksfakserier, har de derimot valgt å lage en kolleksjon hvor de har kopiert klassiske antrekk og gitt dem en moderne take.

Som skytevesten Roger Moore bruker da han jakter på Kristatos i «For your eyes only». 

Eller hva med den temmelig raffe strikkete fiskergenseren Timothy Dalton har mens han rømmer sedvanlig diskrè i en temmelig iøynefallende Aston Martin V8 Vantage gjennom kommunistiske Tsjekkoslovakia. 

N. Peal forhandler i disse dager om å bli fast leverandør til Bond-filmene, men leverte blant annet denne kashmir-genseren til Spectre. Foto: Eon Productions/N.Peal

Med er også bomberjakken George Lazenby har på seg da han redder det som skal bli hans fremtidige kone, i «On her majestys secret service». Som forøvrig er en av filmene hvor James Bond gifter seg, bare for å se at hans nye kone blir myrdet.

Generelt er det mye raffe ting som kommer for salg denne uken. Prisen varerer mellom 1200 for et slips og 11.000 for en cardigan. 

Modellen i videoen er forøvrig den kjente modellen og skuespilleren Paul Scolfur, som også har vært å se i den norske jakken fra The Serac. 

Premium
Mote