FOR HELE FAMILIEN: Den amerikanske fritidsutstyrsprodusenten LL Bean introduserte Boat and Tote i 1944. Da var den ment for å transportere isbiter. Nå er den blitt vestkantsymbol. Foto: LL Bean

LL Beans Boat and Tote er sosietetens billigste tilbehør

Du trenger ikke Hermes Birkin til 90.000 kroner for å være soss. Det holder med denne handlebagen til en knapp 200-lapp.  

Det er ingenting overdådig, eller det minste fancy, med den amerikanske østkyst-fiffens favorittbagasje. Det er ikke en Lous Vuitton i hånddressert skinn, eller med håndmalt bokstavlogo. Ei heller har den italienske røtter. Den har ikke engang edelt metall i konstruksjonen. I stedet er det en isbitpose i bomullskanvas.

I 1944 introduserte den amerikanske turutstyrsprodusenten LL Bean sitt nyeste arbeidsaccessoir. Ideen var at den mellomstore bomullsposen skulle brukes til å frakte iskuber fra bilen til fryseren. Enkelt og greit. Men arbeiderklassemotivasjonen varte ikke lenge. Nå bæres den mest av myke hender, og inneholder helst matvarer fra Jacob's på Holtet og tilsvarende. Boat and Tote er blitt en slags REMA 1000-pose for de med selvutnevnt verdighet.

Klassereisen

Ikke forvent å se den hengende over skulderen på noen som kommer ut av en pickup eller varebil. I stedet er den heller fast inventar i fars Range Rover. Har du strandhus på Hamptons, så har du en Boat and Tote med våpenskjold til samtlige. Selv au pairen er utstyrt med minst en to-tre stykk, for å kunne transportere familiens nødvendigheter hvor enn mor skulle peke. Ja, du kan til og med risikere at en Irsk setter fra riktig familie har en Boat and Tote med egne initialer.

NULL KØ: LL Beans Bote and Tote er luksusplagget du ikke trenger stå i kø for å kunne kjøpe. Alt du trenger er et par hundre kroner. Foto: LL Bean

Det aller beste ved denne bagasjen er versatiliteten. Det skal godt gjøres å begi seg ut på en stilistisk faux pas i bruken av LL Beans klassiker. Skal du en tur på stranden? Da passer den perfekt. Skal du på rød løper og har mistet Michael Kors-kløtsjen i kjelleren på Heidis kvelden før? Det går helt fint – ta med deg toten. I verste fall vil du bare bli tatt for å være litt eksentrisk. Gamle penger er jo bare sjarmerende.

Sosietet på lavbudsjett

Til tross for bagens klassereise har den ikke mistet sin arbeidsomme konstruksjon. Boat and Tote lages fortsatt i USA, og kan fylles med 226 kilo i gullbarrer før den risikere å revne. Ikke rart den er blitt en favoritt.

Prisen? Fra 242 kroner. Legg på litt til, så får du påsydd dine egne initialer – det er tilnærmet påbudt. For tiden kommer Boat and Tote i fire ulike størrelser, fra liten til ekstra stor. Du kan selv velge lengden på håndtakene, samt dets farge. Som med det meste som er morsomt fra USA må LL Beans sjarmbagasje importeres på ditt eget initiativ, da det ikke finnes noen norsk forhandler.