+ mer
POPPIS I CALIFORNIA: Surfing tok virkelig av på 60-tallet.  Foto: NTB Scanpix

California i badeshortsform

Få ikoniske produkter har greid å holde godformen siden dets unnfangelse. Men det har ikke vært noen utfordring for en surfeshorts fra 60-tallets California. 

Før i tiden badet folk i bomullstøy. Det synes Carrie Birdwell Mann var suboptimalt for sine barn, som surfet seg gjennom oppveksten i Santa Ana i California. Hun så mot nyloncanvaset brukt av seilmakere og båtprodusenter ved den lokale marinaen, og sydde sammen badebukser i dette stoffet til avkommet. I 1961 fikk hun sin første bestilling utenfor sitt eget hjem. En surfebutikk hadde fått øynene opp for hvor slitesterke hennes shortser var. Det ikoniske vestkyst-produktet var født. Navnet ble Birdwell Beach Britches.  

Siden den gang har hjørnesteinsproduktet, modellen 310, endret seg lite. Relativt kort i lengden, i spreke farger, med en solid knyteløsning i livet. For sistnevnte tok Birdwell inspirasjon fra shortsene som boksere brukte på denne tiden. Baksiden er kronet av merkets logo, hvilket i mange sammenhenger ville vært litt tacky. Dog er logoen basert på en tegneseriekarakter i form av et livaktig surfebrett med smilefjes. Mer sjarmerende går det nesten ikke an å få det. 

KLASSIKER: Birdwells surfebukse har stått tilnærmet uendret siden 60-tallet. Foto: Birdwell

Herlig retro

Blant de utallige versjonene du kan kjøpe i dag (hvor du også kan spesialbestille etter egne specs) vil du nokså sikkert finne noe som høyner din kulhet på strandsoneskalaen. Selv om du holder til på Huk eller et smekkfullt Sørenga. Attpåtil, når en simpel to-lags nylonshorts har greid å holde koken i snart 60 år kan du være relativt sikker på at den ikke har gått av moten innen neste badesesong. 

Premium
Mote