+ mer
AVSLAPPET OG SOMMERFORMELT: Et par skikkelige Derbys er en lekker løsning på et uelegant problem - det å være «over-dressed» om sommeren. Dette paret fra Bontoni er derimot svært versatile, og kan med enkelthet brukes til både linbukse på jobb og på fest i parken etterpå.  Foto: Eivind Yggeseth

Sommerklærne du kan bruke også neste sommer

Det er endelig ferie. Pakk sakene. Men ikke pakk hva som helst.

Det finnes en toppmodell for alt. Det er en grunn til at Brad Pitt, Emma Stone og Ferrari La Ferrari eksisterer. Slik er det også med sommerens beste stæsj. 

Utallige merkevarer og designere har forsøkt å skape «den perfekte, hvite skjorten». Eller skoen. Eller hva som helst annet. Ikke alle har lykkes. Det finnes dem som prøver, og dem som får det til. Premium-redaksjonen har plukket ut noen sommerfavoritter som har vært testet og slitt ut for å gjøre valget litt enklere, og for at du skal slippe å gjøre det samme. Det tidløse er svaret. Og følgende er resultatet. 

Piquet

HJØRNESTEIN I GARDEROBEN: Paul & Shark piquetskjorte. Foto: Paul & Shark

Den erkebritiske undertøysprodusenten Sunspel har laget bestefarskjorter siden Downton Abby ikke bare var en TV-serie.

Luftig, lett og pent sydde plagg gjør merket spesielt egnet til sommerfester eller penere anledninger hvor kleskoden tilsier en lettere antrekk.

Pris: 1.700 kroner

Paul & Shark: Paul & Shark var på mange måter jappetidens italienske helt. Fargerik, dyr og med en egen cool. Det har merket fortsatt.

Pris: 1.600 kroner.

Linskjorte

Lin: Et av de ubestridt beste stoffene i sommervarmen og samtidig ett av de vanskeligste å holde pent. I det ene øyeblikket ser du ut som en million – i det neste som bestemors duk. Vår linfavoritt er Gran Sassos linpiqueter, av den enkle grunn at de ikke krølles like lett og har et fasongsydd, italiensk snitt.

Eller en overshirt i lin fra Eton. Dette er utvilsomt et av sesongens mest versatile plagg og funker på en vindfull strand, på jobb og på uteserveringen etterpå. 

SOMMERLIG: Overshirt fra Eton i lin. Foto: Eton

Pris: 1.600 kroner.

Solbriller

KLASSIKER: Monza Sun solbriller fra Moscot. Pris: 2.900 kroner. Foto: Moscot

Det blir ikke så mye mer sommer enn et par nye, friske shades. Så hvorfor ikke plukke et par statement-briller som også er en klassiker, som et par Moscots i tortoise.

Pris: 2.900 kroner.

Paraply

TØRRSKODD: Fox Umbrella i racing green. Pris: 999 kroner. Foto: Fox Umbrella

Kanskje ikke det man ønsker, men norske somre er det det er: En kombinasjon av strålende solskinnsdager og pøsende regnvær.

Være forberedt. Skaff deg en paraply som mener alvor. En Fox Umbrella i britisk racing-grønn gjør nettopp det.

Pris: 999 kroner. 

Shorts

STRANDKLAR: Orlebar Brown Bulldog mid-length badebukse. Pris: 2.000 kroner. Foto: Orlebar Brown

Orlebar Brown gikk fra et lite oppstartsselskap i 2007 til internasjonal megasuksess og ble kjøpt opp av Chanel i fjor. Og det på en idé så enkel som å sy shorts på samme måte som bukser. De sitter bra og ikke minst ser de bra ut.

Pris: 2.000 kroner.

Blazer

KREVER OPPMERKSOMHET: Drake's Off-white sommerblazer. Foto: Drake's

Sommeren er mulighetenes tid, sa ingen noen gang. Men det er i det minste en tid du kan eksperimentere. Og prøve deg litt frem, som for eksempel med en dobbelspent jakke i hvit lin fra Drake's. Vi i redaksjonen kan garanterer to ting: Oppmerksomhet og komplimenter.

Pris: 8.100 kroner.

Bag

SOLID: Filson weekend bag i bomull. Pris: 1.500 kroner. Foto: Filson

Du skal på ferie, og selvsagt skal du ha en bag å pakke sakene dine i. Legg kofferten hjemme, eller hvert fall på hytta, og pakk musserende og tennisutstyret i en weekendbag. Men ikke for fancy, så tror ikke folk du har gjemt halve klokkesamlingen i den lille nette.

Amerikanske Filsons weekend bag er løsningen. 

Pris: 1.500 kroner.

Premium
Mote