+ mer
ISENDE LETT: Det lille isbitfutteralet funker overraskende bra. Også som kjøleelement.  Foto: Zone Denmark

Enklere blir det ikke å lage isbiter

Alt i verden trenger ikke være høyteknologisk. Av og til er ting bare enkelt og genialt.

Isbiter er kanskje noe av det beste som finnes. Lyden når de treffer bunnen i et litt dypt krystallglass. Skranglingen fra en høyt, tynt glass fyllt med cola, hvor isbitene slår mot kanten som bjeller som ringer sommeren inn. Eller bare den barnlige gleden av å ta en litt smeltet mellom tennene og knase den i biter.

Og isbiter er en moderne luksus. Før laget man dammer av is rundt byene om vinteren, kuttet den opp og fraktet hjem til folk eller eksporterte til kontinetet. Det var ingen som puttet det i drinker, bare for å kjøle seg ned.

Luksus og velbehag

Men en dag endret alt seg, og is var for mer enn skøyter og lårbeinsbrudd om vinteren. Det var smaken av luksus og velbehag. Frossent vann er følelsen av overflod. Bare spør hvilken som helst unge på et hotell med isbitmaskin.

ISKALD: Det funker forbausende bra å nappe ut isbitene. Foto: Zone Denmark

Og siden har alle kjøleskap kommet med en isbitskuff, og det er laget maskiner som i sakte tempo lager en overflod av frosne livsnytelser. Det er tilogmed laget en hel næring av å selge ferdig frosne isbiter, en forretningsidé i utgangspunktet like teit som å selge norsk vann på flaske til nordmenn, men likevel en suksess.

ICEBREAKER

Og det bringer oss inn på ICEmaker. Ja, du gjettet det, den lager is. Navnet er kanskje i vel enkleste laget, men Zone Denmarks nyeste isbitform er en herlig måte å ta gårsdagens teknologi inn i morgendagen. 

Designet er av ICEBREAKER Nordic (fordi alt blir visst bedre om man roper firmanavnet). Men tanken er altså at du fyller gummidingsen med vann, fryser den, og når den er frossen kan du nappe ut håndtakene og du har en liten bærbar lomme med isbiter. Både slipper du å denge isbitbrettet i vasken, og du kan ta med isbiter i parken (hvor du selvsagt nyter alkoholfri drikke i metersvis avstand fra de andre).

Funker det? Overraskende sådan. Plenty med isbiter raslet ut i vår test. Til rundt 300 kroner er det lite å klage på. Brukes som kjøleelement kan den og.

Premium
Mote