+ mer
FOR BÅDE KVINNER OG MENN: Heschung Ginko kommer i tilnærmet identiske utgaver, for små og større føtter. Avbildet er kvinnemodellen: «Ginko FE».  Foto: Heschung

Frankrikes stolthet på føttene

Franske støvler har sjelden vært så solide og elegante på samme tid. 

Det er noe usedvanlig sjarmerende med et produkt som tilnærmet aldri endrer sin konstruksjon eller sitt utseende. Litt som en bastant pensjonist. 

Sjarmerende er også denne utgavens fokalobjekt. Ginko-støvelen kommer fra den franske skomakeren Heschung, og er deres mest kjente modell. Selskapet ble grunnlagt i 1934 i Alsace, en region kjent for sine garverier. 

Heschungs tøffe og litt rustikke, visuelle uttrykk tilfaller nok kategorien «acquired taste». Det er kanskje ikke en støvel man faller for ved første blikk. Så, la os ta en nærmere titt. For dette er noe av det mest interessante du kan ha på føttene vinterstid. 

Under lupen

Kjennere vet. Ginkoen er konstruert i tradisjonell, solid beksøm, og tåboksen er dandert av en såkalt reversert søm (den lille leppen du ser oppå skotuppen). Overlæret er en form for  kalveskinn som er behandlet for «vanntetthet», mens delen over skaftet som oftest er gjort i kontrasterende, semsket skinn eller vadmel. 

På undersiden har du en svært kraftig gummisåle. Det gjør skoen ordentlig værbestandig. Den litt pyntede skoverdenens svar på Drygolin-reklamen. 

Resultatet er en av de mest karakteristiske støvlene du kan kjøpe. Spankulerer du rundt i noe slikt, vil det for det trente øye ikke være noen tvil om hvem som har laget det du har på føttene. 

Hvilken skal du velge?

En personlig favoritt er utgaven i sort kalveskinn. Da har du både en trendy (sorte boots er alltid «in») og allsidig støvel i garderoben. 

Når skal du bruke Ginko-støvelen? Ikke til dress eller kjole. Dette skotøyet kombineres best med bukser av tung flanell eller kraftig tweed, men du kommer også unna med jeans og en båtlosjakke eller Barbour. Se for deg en dag med lett sludd, i en liten fransk landsby, rundt omkring sent november, hvor du trasker langs visne vinranker. Der har du Heschung Ginko i et nøtteskall. 

Premium
Mote