+ mer
Foto: Red Wing Shoes

Har du denne skoen er du enten hipp eller praktisk

Før: Hardfør arbeidssko. Nå: Hipsterfavoritt. Og en super sko forøvrig. 

Selvsagt burde alle alltid gått konstant i pensko. Dessverre er ikke det mulig. Noen ganger er været så lite gjestmildt at man må børste støvet av Moonbootsene, «turskoene» eller de lave gummistøvlene. Eller så bor du urbane strøk hvor slikt er akseptert når som helst. 

Problemstillingen består: Finnes det en smud sko som kan brukes i det aller værste drittværet i byen, til vedhogst i skogen og som ikke ser totalt malplassert ut på en café etterpå?

Svaret er Red Wings hardføre lærboots. Spesifikt Heritage Classic Moc (eventuelt broren Iron Ranger). 

FOTNOTER: Red Wing Heritage Classic Moc (STYLE NO. 875)

  • Brukes til

Trehogst

Oppussing

Tur med hunden i parken

  • Holdes unna

Jobbintervju

Bursdagsfeiring

Restaurantbesøk

Født i USA

Gode historier selger. Amerikanerne bak skomerket Red Wing Shoes vil ikke være noe dårligere enn andre der. De startet opp i 1905. Og siden har de produsert sko, først myntet primært for arbeidere i miner, jordbruk og hogst. Det gjør de fortsatt. Men hipstere og andre kvalitetsbeviste folk som setter pris på historie og «Made in America» er nok nå den største businessen. 

Designet på «Moc toe»-en er tatt rett ut av Red Wings lange historie. Med et utvilsomt preg av vintage. 

Støvelen er solid konstruert. En tykk, randsydd gummisåle, oljet lær og tykke lisser. Utseendet oser av en slags jordnær soliditet. Litt som arbeiderne den opprinnelig ble laget for. 

Forørig: Gummisålen gir ikke det beste grepet på is vinterstid, men til det meste annet funker den bra. Det oljede læret gjør skoen ganske så motstandsdyktig mot regn og slaps. 

Bruk skoene dine

Konstruksjonen tatt i betraktning er det lite som taler imot Red Wings Classic Moc. Og den ser fet ut. Det gir anerkjennende nikk fra både hipstere og skonerder. Ganske passende for de som ikke synes det er fett å ha de samme sorte, «vanntette og pustende» fjellskoene som alle andre. Spesielt om du ikke har vært i militæret – da har du allerede riktig boot: M77. 

I likhet med feltstøvelen må denne artikkelens fokalsko gis rett oppmerksomhet den første tiden du eier de. Å gå inn disse støvlene tar tid. Heldigvis sitter de nok som støpt etterpå. 

Prisen for et par av Red Wings Classic Moc Toe er omtrent 3.000 kroner. I Norge finner du de blant annet hos Dapper, Hunting Lodge, Skomaker Dagestad og Care of Carl på nett. 

Premium
Mote