+ mer
Foto: Helly Hansen

En brautende børstraktor av en jakke

Verden blir varmere, og behovet for de virkelig tykke jakkene blir mindre. Er det da noen god grunn til å kjøpe en jakke til 15.000 kroner designet med Nordpolen i tankene? Ja.

Egentlig er Helly Hansens ski- og seilkolleksjoner i all hovedsak slanke skalljakker og mellomlag i sterke farger som gjerne står i stil med eierens sporty livsstil og elbil. I årets kolleksjon har imidlertid Helly Hansen gått all-in med en jakke som gir «three piece suit» en ny betydning.

Arctic Patrol Modular Parka er en brautende børstraktor av en jakke. Den er utviklet i samarbeid med forhatte klimaforskere og har flere tekniske egenskaper enn «Norges-bilen» Suzuki Baleno. Og med en prislapp på 15.000 kroner er den sesongens drøyeste – og morsomste – tilskudd.

Arctic Patrol Modular Parka legger mye imellom. Jakken er egentlig tre jakker satt sammen til én pakke, som består av følgende:

– Ytterjakken er en tykk parkas med fuskepels, lommer nok til å fylle en adventskalender, refleksbånd og flere glidelåser enn du kan telle.

– Mellomlaget er en tre-lags skalljakke i HellyTech (HHs eget svar på Goretex) som er vantett og puster.

MANNEPARKAS: Arctic Patrol Modular Parkas fra Helly Hansen Pris: 15.000 kroner. Foto: Helly Hansen

– Og et slutt et innerlag i dun som et isolerende fôr innerst mot kroppen.

Hvorfor i all verden trenger man en slik jakke?

Fordi livet er ikke alltid en tørrskodd dans fra lodge til lodge. Det finnes dager der pelsfrakken kommer til kort og nikkers blir for spinkelt, enten du er stuck i en snøstorm, må redde presenningen på båten, eller kulda biter ekstra godt.

Utseendemessig bærer jakken preg av å være laget for arbeid. Men så er det også det den er. Kanskje ikke vakker, men med sin helt egen sjarm.

Forskjellen er at i det du tar av det ytterste laget, ser du ut som hvilket som helst annen fjellturist, har muligheten til å variere fra kald bil til varm bil og er garantert å ikke fryse om Porchen går i grøfta.

Et plusspoeng er at jakkens bulky utseende gir deg street cred blant redningsfolkene som er der når du det brenner som mest. Når bergingsbilen kommer kan du heve beninstasjonkaffekoppen og le hånlig med når sjåføren forteller om han dusten i raske briller og kondomdress han måtte hjelpe ut av samme grøft dagen før.

Arctic Patrol Modular Parka er ikke nødvendigvis bedre enn Goosen eller andre skalljakker. Poenget er at når bilen er pakket til randen og du vurderer hvor mange jakker du skal ha med, har du alt du trenger i én pakke. 

Global oppvarming til tross - det blir fortsatt kaldt. Uhell skjer. Og det er fortsatt skikkelig kjipt å fryse.

Pris: 15.000 kroner på hellyhansen.com

Premium
Mote