+ mer
FOKALOBJEKTET: Löf & Tungs Champlain boots. Foto: Svenska Skoaktiebolaget

En av vinterens favorittsko

Country-booten er en litt udefinerbar skokategori, men såpass attraktiv at den ikke burde ignoreres. 

Ifølge de konservative i klesveien er det tidvis en fin linje mellom utkledning og det å pynte seg litt ekstra. Derfor holder disse seg kanskje unna bruk av vinterskoenes ekstremiteter, slik som moonboots med glans og høypolerte ridestøvler, når de skal kle seg for spasertur en kald vinterdag. 

Men det er bare tull. Kle deg som du vil på føttene. 

Det finnes imidlertid et alternativ som kan blidgjøre alle med behov for skotøy i kaldere vær – både i byen og på landet. En slags mellomting mellom bikerboots, ridestøvler og militærsko. 

Den klassiske, litt udefinerbare, country-booten er svaret. Støvelen er vanligvis laget i skinn, med nokså høyt skaft, og rekker gjerne over halvveis opp på leggen. Skolissene fra militærskoene er droppet. Det samme gjelder bikerbootens detaljer hva gjelder nagler og remmer. Igjen står en clean, stilfull boot med grov såle som du kan spankulere gjennom byen med i ti minusgrader. 

Svensk utgave

Svenskene bak nettbutikken Skoaktiebolaget produserer en støvel som kan falle under denne kategorien. Den går under deres egen merkevare; Löf & Tung. Modellen Champlain, med kombinasjonen av mørkebrunt skinn, både semsket og kalveskinn, er både subtil og halvveis flamboyant.

Sistnevnte er en egenskap som mest stammer fra modellens likhet med ridestøvler. Men likevel er den ikke fullt så høy i skaftet. Fraværet av åpen snøring gir et uttrykk uten fuzz og tull. I stedet for snøring har skoen en subtil glidelås på «innsiden», som gjør det enklere å ta dem av og på.  

Skosålen er av typen Commando fra Vibram, hvilket er en skikkelig hardhaus i gummi for all slags vær. Innsiden er kledd i saueull, så eventuelle minusgrader trenger ikke være noen bekymring. 

Til tross for at skoene er randsydd og produsert i Spania, selges de for en relativt lav pris: 340 euro, pluss eventuelle importavgifter.

Premium
Mote