<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
KLOKKA UTTAFOR: Fiat-sjef Gianni Agnelli råner rundt i en Fiat en gang på 90-tallet. Den steinrike italieneren var kjent for å gå med klokkene sine utenpå sine skreddersydde skjorteermer av fin bomull. Klokken du ser her en en Vacheron Constantin, opprinnelig et lommeur som italieneren fikk modifisert til armbåndsur.  Foto: Getty Images

Fiat-sjefen hadde en svært uvanlig klokkevane

Kan man gå med klokken utenpå skjorteermet som Gianni Agnelli? Det er vanskeligere enn det høres ut som. 

Category iconMote
    Publisert 26. mai 2021Oppdatert 27. mai 2021
    Lesetid: 2 minutter

    Noen går med solbriller tilnærmet konstant – også innendørs, slik som Vogue-redaktøren Anna Wintour. Andre sverger til en syltynn, svart turtleneck, blå jeans og et par New Balance, sånn som Steve Jobs. Det finnes en haug med signatur-moves du kan dra frem fra hatten hva gjelder mote og stil. 

    Barnebarnet til grunnleggeren av Fiat hadde flere slike karakteristiske signaturer i klesveien. Gianni Agnelli var sjef for det gigantiske familieselskapet mellom 1966 og 1996. Blant annet likte han å bruke høye, militæraktige boots til dress. Agnelli hadde også en greie for å gå med klokken utenpå skjorteermet. Historiene vil ha det til at grunnen var hans tighte, skreddersydde skjorteermer. De var angivelig såpass stramme rundt håndleddet at det var enklere å stroppe klokken på utsiden av den fine bomullen. 

    Foto: Getty Images

    Opp igjennom årene rocket Agnelli en mengde forskjellige klokker. Blant annet rikmannsklassikeren Rolex Daytona, den gigantiske dykkerklokken Omega Ploprof, en slående vakker Patek Philippe World Time og digitale Pulsar-modeller. Sistnevnte var hinsides dyr i innkjøp – siste skrik på 70-tallet før teknologien ble allemannseie. 

    Kan jeg også gå med klokken på utsiden av skjorteermet?

    Teknisk sett, ja. Men det krever nok en ekstrem form for finesse. Og samtidig må du regne med mange spørsmål fra nysgjerrige venner, kollegaer og bekjente. I sin tid var det nok  få som turte å myse mot Agnellis morsomme klokketvist – på det meste styrte han jo tross alt over fire prosent av Italias BNP. Da kan man gjøre litt som det passer seg selv. I tillegg må det nevnes at han var et stilikon. 

    Skal du finne din egen, lille karakteristikk burde det komme naturlig. Eller som et bevisst, konsekvent valg. Ellers blir det fort maskeradeball. Eller, bare drit i dette tipset. For det aller viktigste er jo å gjøre som du selv ønsker og ikke tenke på hva andre skulle mene. 

    Så svaret er egentlig «tja». Men mindre du heter Lapo Elkann og er Agnellis barnebarn da.