+ mer
Megabots-roboten har mange bruksområder. Ikke så mange av dem er livsnødvendige, men det er gøy da.  Foto: Megabots

En 5 meter høy kamprobot kan bli din for 1,5 millioner

Har ikke du også drømt om en diger kamprobot? Isåfall er det bare å slå til på denne, drevet av en V8-motor og med masse våpen. 

Det sies at forskjellen på gutter og menn er prislappen på leketøyene. Det kan stemme, iallefall om du sittter klar med Paypal-kontoen din og skal by på denne snodige herligheten. 

For har du litt over 170.000 dollar, eller altså drøye 1,5 millioner, kan denne kamproboten bli din. 

Og det er ikke noen liten robot du får heller. 

Enkelt å rydde hyttetunet for biler som ikke hører til. Foto: Megabots

Nesten 5 meter høy, med en matchvekt på 15 tonn, og med en Corvette LS3 V8-motor som hjerte. Den ene armen har en diger klo, den andre en motorsag, som kan byttes med en kjempefarlig drill (som byggherren mener du kan la være å bruke) eller en rambukk. 

Og kniver. 

Og en kanon. 

Og det følger med masse deler i en egen container.

Liker ungene dine Iron Man sier du? Vel, dette blir tidenes barnebursdag og noe å blogge om med de andre i vennegruppa. Foto: Megabots

Hva du skal med den er ikke godt å si, men den er sabla tøff da, som de sier på Sørlandet. 

Kanskje var det denne huskapperen på Nesøya skulle hatt, da han valgte å gjøre seg kjent som Norges kjipeste nabo? 

Eller kanskje er det kjedelig på hyttetunet du har kjøpt i Telemark fordi det er lite ryper i år, og du heller har lyst å kaste en Ford Mondeo gjennom et skogholt?

Behovene er forskjellig, men nå har du i alle fall muligheten om du – vel - har muligheten til å blåse 1,5 millioner på noe sånt. 

Matt Oehrlein oppfyllte en barndomsdrøm om å bygge en fem meter høy og temmelig farlig kamprobot. Dessverre var det vanskelig å leve av sånt. Foto: Megabots

Når ektefellen lurer på hvorfor det ble denne fremfor en Range Rover Sport, kan du kontre med at den i alle fall er mye billigere brukt enn ny. 

Byggeprisen på dette lille husholdningsmonsteret var på 22 millioner kroner. 

Og hvorfor selges den og hvorfor så billig, lurer du? 

«Vi er tom for penger. Igjen. Og nå har vi et stort lån vi må betale», forteller gründeren Matt Oehrlein i en Youtube-video. 

Opprinnelig ble roboten bygget i 2015. Stort sett betalt for gjennom folkefinansering, og brukt til å sloss med andre roboter og ødelegge gamle biler. 

Den ble mest kjent etter at Megabots-gründerne utfordret til duell mellom USA og Japan, fordi dette selvsagt er noe man driver med i både USA og Japan. 

De landene er ikke helt like kulturmessig, men begge liker mekaniske ting som sloss. Det er sjelden man finner et konsept som er både så amerikansk og så japansk på en gang. 

Uansett, det er ikke alltid lukrativt å drive et selskap som utelukkende lager kjemperoboter, så «Eagle Prime» er lagt ut for salg for å bedre likviditeten.

 Utropsprisen var på 1 dollar, men har siden krøpet opp til 170.000 dollar, med auksjonsslutt en gang i løpet av 4. oktober. 

Cirka samtidig som Banksy`s bilde av et parlament fullt av sjimpansjer. Det koster dog ti ganger så mye, eller rundt hva roboten kostet å bygge. 

Spørsmålet er hva som gir mest for pengene. 

Premium
Opplevelse