<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
EKSTREMT HISTORISK: Hotell Union Øye er 62° Nords historiske «fjordslott», hvor alt fra veteranbilentusiaster og ektremsportutøvere møtes. Foto: Jonas Bendiksen

Her får du rå luksus og historie

Fiske, topptur i Sunnmørsalpene eller en rolig helg på et eksklusivt lodgehotell. Det er noe av det 62° Nord vil selge til verdensvante nordmenn. 

Publisert 29. jan. 2021 kl. 22.05
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 878 ord

Da Hexagon-eier og milliardær Knut Flakk i 2015 flyttet Devolds produksjon til Litauen, var planen å erstatte tapet av lokale jobber i Ålesund. Svaret ble reiselivselskapet 62° Nord hvor Flakk Gruppen har investert en halv milliard i hoteller og opplevelser på 62. breddegrad.

Det er «norsk» luksusturisme. Et opplevelsestilbud du ikke skal kunne få noe annet sted. Med det formål å vise Sunnmøre fra sin aller beste side.

« 2020 har vært et år med mye omstilling, men selskapet satser langsiktig og vi har aldri investert mer enn vi gjør i år. »
Ann Kristin Ytrevik, markedssjef i 62° Nord

– Vi har natur i verdensklasse, og vi skreddersyr ekte og ærlige opplevelser du ikke får så mange andre steder i verden, sier Ann Kristin Ytrevik, markedssjef i 62° Nord.

SUNNMØRSLUKSUS: Med base i Ålesund, satser reiselivsselskapet 62° Nord på å tilby norsk luksus til nordmenn og internasjonale turister. I midten i hvitt, Hotel Brosundet i Ålesund sentrum. Foto: Christian Remøy

Det spesielle med Sunnmøre er, ifølge Ytrevik, den korte avstanden mellom de spektakulære naturopplevelsene. Mektige fjorder, Sunnmørsalpene, Jugendbyen Ålesund, kystkulturen med åpent hav, fuglefjellet og fyropplevelser.

Det kalles geoturisme og handler om å formidle historien og kulturarven. Og å oppleve verden i sin naturlige, urørte form. Ytrevik forteller at i kjernen av selskapets opplevelsestilbud ligger de tre familieeide hotellene Hotel Brosundet i Ålesund sentrum, Hotel Union på Øye og Storfjord Hotel på Glomset.

Tre hoteller med vidt forskjellige personlighet, men alle omringet av vakker natur – fra forblåst hav, til stupbratte fjell og fjorder.

FJELLHOTELL: Storfjord Hotell er selskapets lodge-inspirerte hotell, omringet av fjell, fjord og natur. Foto: Elliot Kvamsdahl

– Gjennom hotellene kan vi tilby en båtpark, helikopter, guidede turer og nisjeprodukter som man kun kan få gjennom oss, sier hun og fortsetter:

– Det at vi kjenner regionen så godt, gjør at vi kan tilpasse programmet til den enkelte gjest – enten det er utstillinger med lokale kunstnere, spesielle matopplevelser eller ta dem til steder de ikke ville funnet på egenhånd.

Brosundet

Hotel Brosundet i Ålesund er en 50 minutters flytur og 10 minutters kjøretur fra Oslo. En av de større byene i norsk, men en «fjord village» for internasjonale gjester. Ifølge Yttrevik, byr Hotel Brosundet på en kontinental opplevelse forankret i byggenes historie, som tidligere var to pakkhus. Rom 47 på hotellet er Molja Fyr, som ligger idyllisk plassert ved innseiling til Ålesund.

AUTENTISK: Hotell Brosundet bygger på Ålesunds historie som fiskerisentrum. Bygget var tidligere to moderniserte pakkhus som fortsatt bærer med seg byggets historie. Foto: Marte Garmann

Med nærhet til det åpne havet, fjordene og Sunnmørsalpene tilbys aktiviteter som blant annet fiske, havrafting, guidede toppturer eller det Ålesunds kultur– og byliv har å by på.

Storfjord Hotell

En halvtime utenfor Ålesund ligger Storfjord Hotell. Ifølge Ytrevik, et av landets mer luksuriøse hotell med lodge-preg, høy standard og store rom som tiltrekker kresne gjester fra hele verden. Man kan booke enkeltrom, men også deler eller hele hotellet dersom man ønsker å bo privat. 

PRIVAT: Storfjord Hotell er et mer lodge-inspirert hotell med store rom. Dersom man ønsker kan man leie hele hotellet for seg selv. Foto: Ingalls Photo

Hotel Union Øye

Selskapets tredje og kanskje mest spektakulære hotell er Hotel Union Øye – eller som Ytrevik kaller det – fjordslottet.

Siden 1891 har hotellet i enden av Nordangsfjorden vært et overnattingssted for fjellfolk og kongelige, omkranset av Sunnmørsalpene, og et naturlige stoppestedet for dem som trekkes mot fjellet. Hotellet huser beretninger fra tindepionerer som Charles W. Patchell og William Cecil Slingsby. Det er også et sted hvor eldre veteranbilentusiaster møter basehoppere over et glass champagne i hotellets hage.

NÆRT FJELLET: Hotel Union Øye ligger omkranset av Sunnmørsalpene, med muligheter for toppturer sommer og vinter. Foto: 62° Nord

– Reisen til Hotel Union Øye er en del av opplevelsen, og kommer du med båt fra Ålesund, går turen gjennom Hjørundfjorden – en av Norges aller mektigste og mest spektakulære fjorder. Velger du turen med bil gjennom Norangsdalen garanterer vi mange fotostopp, for dette er et vilt og vakkert dalføre, sier Ytrevik.

Det er den urørte naturen som trekker både de internasjonale og norske turistene. Og det er den sistenevne gruppen som i stor grad har tatt over det seneste året. Til tross for et tøft år for reiselivsbransjen, hadde selskapet fulle hus gjennom sommeren. Interessen for å se Norge fikk unektelig en oppsving i 2020, og vil trolig ikke avta i 2021.

62° Nord lagt seg relativt høyt prismessig, men til gjengjeld lover Ytrevik at opplevelsene leverer.

– Kvalitet koster og da må opplevelsen være verdt pengene, sier hun.

OPPGRADERES: Hotel Union Øye er under oppgradering, og skal blant annet renoveres med nye suiter, flere rom og nytt hageanlegg som skal stå klart i 2022. Foto: VAGA Film

For dem som allerede har vært på Hotel Union Øye, blir det ifølge Ytrevik flere grunner til å besøke hotellet igjen. Hotellet er gjennom en større oppgradering som innebærer flere rom, deriblant fire nye suiter, bibliotek, utvidelse av hagen med palmehage, vanndam, kjøkkenhage og en helipad for dem som ønsker å komme luftveien. Forventet ferdigstillelse er satt til 2022.

– 2020 har vært et år med mye omstilling, men selskapet satser langsiktig og vi har aldri investert mer enn vi gjør i år.