+ mer
LUKSUSDRØMMEN: Hotel Belles Rives i Antibes.  Foto: Hotel Belles Rives

Topp 10 hoteller å besøke når pandemien er over

Forhåpentligvis blir det mulig å reise utenlands i sommer. Her er ni europeiske hotellfavoritter vi gjerne bor på, og et norsk i backup hvis vi mot formodning ikke kommer oss noe sted i sommer.

Belles Rives, Antibes – Juan les Pins

Da F. Scott Fitzgerald og hans kone Zelda dro til den franske riviera i 1925 tok de inn i den mondene Villa Saint-Louis på Cap d’Antibes. Her skrev den store forfatteren «Tender Is The Night», og ekteparet var vertskap for store og deilig dekadente fester. I 1929 ble villaen forvandlet til Hotel Belles Rives, og har ikke mistet noe av sin glans. Den nydelige terrassen ligger praktisk alt oppå vannet og er perfekt for lunsj og lekre middager, og selvsagt et innbydende bad. 

Hotel d’Angleterre, København

Danmarks og muligens Skandinavias mest fornemme hotell er en fest å bo på. Med sin beliggenhet midt på Kongens Nytorv har du kort vei til det aller meste i det sentrale København, men strengt tatt trenger du ikke forlate hotellet hvis du ikke føler for det. Her er Michelinrestauranten Marchal, champagnebar og et nydelig spaanlegg, og rom og suiter er simpelthen helt nydelige. 

I DANMARK: Hotel d’Angleterre. Foto: Hotel d’Angleterre

Savoy Hotel, London

Da det eksepsjonelt velrenommerte Savoy gjenåpnet i 2010 etter nesten tre års oppussing var prislappen på svimlende 220 millioner pund. For å si det forsiktig: Det synes. Som en anmelder skrev var Savoy fremdeles Savoy, bare bedre, og det sier sitt. Det er Gordon Ramseys team som har ansvaret for den nydelige restauranten Savoy Grill, og The American Bar er for tiden ranket som verdens 20. beste cocktailbar. 

LONDON: Ærverdige Hotel Savoy. Foto: Hotel Savoy

Glenlo Abbey, Galway

Som navnet antyder ligger dette spektakulære hotellet på samme sted som et gammelt kloster, men bare det gamle kapellet er igjen i dag. Til gjengjeld har hotellet en 9-hulls golfbane, egne falker som du kan se i aksjon når de jakter, generelt vakre omgivelser og nærhet til den spennende irske byen Galway, og kanskje aller kulest, en gammel jernbanevogn av typen Pullman som fungerer som gourmetrestaurant. 

GALWAY: Glenlo Abbey. Foto: Glenlo Abbey

Gritti Palace, Venezia

Palazzo Pisani Gritti er et historisk hotell i gotisk stil, oppkalt etter den venetianske dogen Andrea Gritti som bodde her på 1500-tallet. Dette er et palass i ordets virkelige forstand, femstjernersluksus du ikke finner maken til i Venezia, med den fantastiske restauranten Club del Doge som ligger klint inntil Canal Grande. Å nyte middagen her mens du ser de opplyste vinduene på den andre siden av kanalen er intet mindre enn magisk. 

VENEZIA: Gritti Palace. Foto: Erik Valebrokk

Grand Hotel Tremezzo, Comosjøen

Dette palasset i Art Nouveau-stil utmerker seg både for sine mange lekre detaljer og selvsagt for sin absolutt vidunderlige beliggenhet ved den vakre Comosjøen i Nord-Italia. Når du lar blikket hvile på det blikkstille vannspeilet er det lett å forstå at George Clooney bladde opp i overkant av 100 millioner kroner for sin villa i nærheten. Grand Hotel Tremezzo er luksus som mener alvor med nydelig spaanlegg, luksusrestaurant og det hele. 

COMO: Grand Hotel Tremezzo. Foto: Grand Hotel Tremezzo

W Hotel, Barcelona

Det skal understrekes at W Hotel i Barcelona ikke er det mest sentrale, men det har en spektakulær beliggenhet og mer enn nok attraksjoner til at du ikke trenger å bevege deg derfra hvis du ikke vil. Ingen andre hoteller i den katalanske hovedstaden har direkte adgang til stranden, og luksusen er å finne på alle kanter. Gourmetmat, cocktails i verdensklasse, griselekkert bassengområde og mye mer – og byen er bare en kort taxitur unna. 

BARCELONA: W Hotel. Foto: Marriott

Hotel Particulier Montmartre, Paris

Dette helt spesielle hotellet rommer fem store suiter i en 1800-tallsvilla som tidligere har huset medlemmer av familiene Hermès og Rotschild. Du spiser frokost i vidunderlige grønne omgivelser i den bortgjemte hagen. Suitene er nydelig innredet, du får servert de lekreste måltider, og cocktailbaren Le Très Particulier er et must for en virkelig dekadent og intenst parisisk opplevelse. 

PARIS: Hotel Particulier. Foto: Hotel Particulier

Schloss Elmau, Bayern

Dette historiske slottet ligger ved foten av Wetterstein-fjellene i de tyske alper med utsikt til Zugspitze, Tysklands høyeste fjelltopp. Her finner du 123 lekre rom og suiter, flere restauranter, spa og til og med en konsertscene, og hotellet figurerte i nyhetene da G7-møtet ble avholdt her i 2015. Det er et sted virkelig å komme bort fra hverdagens stress og mas, med omgivelser som er like vakre året rundt.

I TYSKLAND: Schloss Elmau. Foto: Getty Images

Britannia Hotel, Trondheim

Kommer du ikke utenlands i sommer, finner du en i norsk sammenheng helt unik hotellopplevelse i Trondheim. Det nyoppussede, totalrenoverte Britannia Hotel har aldri vært finere. Her er Michelinrestauranten Speilsalen, den fortryllende vakre Palmehaven, en fantastisk biffrestaurant, en strøken bistro samt cocktailbar i virkelig verdensklasse. Det er kunst på alle vegger, mye av den til salgs, og spaet i kjelleren er rosinen i pølsa. 

NORSK ALTERNATIV: Hotel Britannia i Trondheim. Foto: Mk Illumination
Premium
Opplevelse