+ mer
SPESIFIKK BRUKS: Ingen grunn til å se hverken dårlig, eller se teit ut på golfbanen. Det var iallefall forretningsideen til solbrilledesigner og golfentusiast Garreth Leight. Foto: Garreth Leight

Se godt og se godt ut på golfbanen

Golf er en herlig sport. Spesielt velkledd er den ikke, men et par solbriller kan kanskje hjelpe.

Til tross for iherdig innsats fra Donald Trump, er golf blitt kult igjen.

Men det er ikke alltid like lett å se kul ut på golfbanen. Golfmoten er preget av å være tilpasset en livsstil hvor du skal kunne gå rett fra rekebuffet på et middelhavscruise fullt av amerikansk middelklasse og ut på tee off. Det vil si løssittende skjorter i polyester med korte ermer, og chinos så svømmende i fasongen at du ser ut som et etter-bilde fra slankeoperasjoner annonsert på shady internettsider.

GJØR DEG SELV: Like greit å være modell selv, når du lager nye golfbriller. Som Garreth Leight har gjort. Foto: Garreth Leight

Nok om det, poenget er at golf er kult, men å være golfspiller kan se kulere ut.

Det er en tanke Garrett Leight også deler. Han designer briller, spiller masse golf og bor i California – kjent som en kul plass. 

Raske briller

Mens han var på banen så han stadig golfere spille med det vi i Norge kjenner som «raske briller». Og raske briller, det er det langt mellom hver gang ser kult ut. Det er heller tvilsomt at Top Gun hadde vært like sterk i popkulturen idag, om Tom Cruise og Val Kilmer løp opp og ned på flydekket med Northug-briller og ropte «løype».

Sånn var det uansett at GLCO Sport utility Vision-solbriller oppsto. Ok, navnet er like dorky som å gå i dress med raske briller, men solbrillene ser temmelig raffe ut, men teknologien i glassene skal være svært bra. 

LETT OG NETT: Et julegavetips til den golfinteresserte? Foto: Garreth Leight

De skal være laget av noe med det temmelig uinteressante navnet Trivex, som høres ut som et biotek-produkt klart for fase 2-test, men som altså er et innovativt materiale som skal både gi svært god optisk klarhet, være slitesterkt og veldig lett. De skal også kunne brukes til andre ting enn golf. Om du skulle være av typen som er aktiv på flere fronter.

Javel, så koster det litt å se bra ut på golfbanen, men det koster masse for stygge golfklær og, merkelig nok. Disse solbrillene koster knappe 400 dollar, før du har beregnet frakt og toll, men du ser i det minste bittelitt kulere ut.

Premium