KjøpLogg inn
+ mer
SLÅTT UT: Etter å dominert America's Cup i de fleste av de 170 årene det har vært konkurrert, må amerikanerne vente i hvert fall tre år før de kan vinne trofeet tilbake. Foto: American Magic

Amerikanerne ute av America's Cup

Den amerikanske båten American Magic tapte fire strake seilaser mot italienske Luna Rossa i semifinalen i utfordrerregattaen Prada Cup.

Publisert 30. jan. 2021 kl. 18.42
Oppdatert 31. jan. 2021 klokken 22.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord

Kampen om verdens eldste og et av de mest prestisjefylte trofeene i verden, America's Cup, nærmer seg, etter at American Magic tapte fire strake seilaser fredag og lørdag mot italienske Luna Rossa i semifinalen i utfordrerregattaen Prada Cup.

At American Magic i det hele tatt klarte å stille er et lite under, da båten steilet og slo ned i vannet så hardt at det ble hull i skroget og båten nesten sank i de innledende rundene tidligere i januar. I løpet av seilasene satte båten for øvrig ny fartsrekord med 53,31 knop eller 98,7 kilometer i timen, men det holdt altså ikke da italienerne var overlegne.

Det betyr at Luna Rossa Prada Pirelli Team er klar for finalen, hvor de møter britiske Ineos Team UK i en best av 13-serie i perioden 13. til 24. februar.

Vinneren der møter Emirates Team New Zealand i en tilsvarende regattaserie 6. til 15. mars før trofeet kan løftes.