+ mer
VEIEN TILBAKE: Ricky Gervais spiller en lokalavisjournalist som nylig har mistet sin kone i den mørke komedien «After Life». Den første sesongen hadde premiere i fjor og ble en suksess. Allerede nå er han tilbake med 6 nye episoder. Foto: Netflix

Serieanmeldelse: Sesong 2 av «After life»

Ricky Gervais kan få deg til å gråte uten å le i en ny sesong av hans mørke komedie. 

Første sesong av Ricky Gervais komedieskapelse kom i fjor. Nå er han på plass igjen som enkemannen som kjemper seg tilbake til det normale livet etter konas kreftdød i «After Life». 

Den britiske komikerns hovedkarakter Tony, en journalist i en liten britisk bys lokalblekke, gikk raskt fra snill mann til drittsekk i sorgens hete. I sesong 2 prøver han å snu den miserable livsskuta han har bygget seg selv. Redningen er hans finurlige bunch av venner og kolleger.  

A MAN AND HIS DOG: Tony (Ricky Gervais) bor alene, sammen med sin hund. Det er en del av redningen. Foto: Netflix

Bare så det er sagt: Ja, det er rart å se Gervais spille en rolle en føler medlidenhet overfor. Vanligvis ser du han som supersarkastisk og på en høy hest. Eller bare som totalt forskrudd (slik du kanskje kjenner han fra den britiske utgaven av «The Office». Her er han trist – og sarkastisk. Dog fortsatt tidvis en drittsekk, men med økende snillhet for omverdenen imens han kjemper mot selvmordstanker og sorg. Attpåtil får vi en smak av kjærlighet – og ikke minst sårbarhet. 

Hvem er best?

Det er litt uvisst om den beste karakteren i serien faktisk er hovedpersonen Tony eller ei. De små scenene hos hans psykolog, som tilsynelatende egentlig bare bruker sine egne klienter for å ha noen å hovere for, er eksempelvis et av de beste, faste innslagene. Disse scenene er forøvrig metodisk bygd opp – muligens for å understreke Tonys liv preget av sedvane i sorgen, hvor han besøker sin far på gamlehjem, besøker sin kones grav og sitter i sengen med hjemmevideoer fra de gode gamle dager og tårer i øyekroken. 

Og ikke bare er det den mentalt 19-årige psykologen, spilt av Paul Kaye (kjent fra Game of Thrones) som imponerer på sidelinjen av hovedkarakteren. Det finnes mange lyspunkter i «After Life». Til tross for et mørkt slør over plottet. 

After Life (Sesong 2)

Hva

Mørk komiserie om veien tilbake til livet for lokalavisjournalist Tony etter konas død. 

Hvem

Den britiske komikeren Ricky Gervais spiller hovedrollen, har skrevet manus og står attpåtil for regien. 

Hvor

Strømmes hos Netflix fra 24. april 2020. Sesongen består av av 6 20 minutter lange episoder, som med enkelhet kan slukes i ett strekk. 

Hvorfor

Fordi dette er Ricky Gervais slik du aldri trodde du skulle se han. Et forfriskende tillegg i den evigvarende strømmen av nye serier. 

Blant andre Tonys postmann og dirigenten for landsbyens revyforestiling er herlige og utelukkende comic reliefs blant de karakterene som ellers fremstår som (relativt) normale mennesker. 

Men, jo – Ricky Gervais er faktisk den som overrasker mest i «After Life» (om du ikke har sett serien tidligere). En ny høydare for hans skuespillerekarriere. Det er ikke bare bare å få en britisk komedie til å føles såpass ny. 

HUFF: Tonys kollega Lenny (Tony Way, t.h.) lever i et ekstremt cringeworthy forhold. Foto: Netflix

Se sesong 2 først

Har du ikke klikket på Rickys tryne i Netflix-appen tidligere (på en av hans utallige stand-up-spesialer)? Da er det ingenting i veien for å starte med sesong 2. Man skjønner kjapt hva dette handler om, og hva slags karakterer som spiller hvilke roller i plottet. Sånn sett er det hele litt forutsigbart. Men morsomt. Kombinert med tragikomisk oppførsel står «After Life» som en serie litt utenom det vanlige, med en frekk britisk tvist. 

Gervais leverer. 

Premium
TV