+ mer
IKON: Microsoft Flight Simulator returnerer denne høsten. Større, bedre og vakrere enn noen gang. Foto: Microsoft

Nye TV-spill for høsten 2020

Dette er spillene du skal og ikke skal få med deg i høst.

Microsoft Flight Simulator

Hvordan føles det egentlig å fly et Boing 747 eller å ta av fra LAX med en A380?

Det er ikke få av oss som har drømt om å ta flylappen og suse rundt over fjelltopper i sin egen flymaskin. Men som med de aller fleste drømmer, ble det med tanken.

For de fleste ble det nærmeste man kom Microsoft Flight Simulator, og nå returnerer verdens mest populære flysimulator med et brak. 18. august lanseres den siste utgaven av MFS, nesten ut av ingenting, og samtidig den definitivt mest spennende flysimulator noen gang.

Ut ifra tidlige sniktitt er bare å glede seg.

Microsoft har leflet med de mye rart de seneste årene, og en av fordelen er at teamene bak brillene HoloLens, Xbox og Bing Maps nå har gått sammen om å gjenskape verden tilnærmet som den er.

4K-rendering av satellittkart kombinert med det som allerede er en velutviklet simulator lover å gi deg en tilnærmet realistisk opplevelse når du passerer gjennom tåken på vei inn til OSL eller flyr mellom skyskraperne på Manhattan.

Sommerferiene 2020 ble tilbrakt i Norge. Høsten lander på Bora Bora.

Men hva trenger du for å oppleve den transkontinentale drømmen fullt ut? 

Det er en del. Og det er på ingen måte billig.

  • Thrustmaster HOTAS Warthog joystick og throttle. 4.500 kroner.
  • Oculus Quest VR-headset 7.300 kroner.
  • Gamingstol fra 3.000 kroner.
  • Stolstativ til joystick 900 kroner.

Microsoft Flight Simulator har lanseringsdato 18. august.

SERIØST? Serious Sam 4 returnerer ni år etter forrige utgave, og basert på tidligere utgaver og det som er vist frem til nå, er det et spill å se frem til. Foto: Croteam

Serious Sam 4

Det er noe deilig avslappende ved å holde inne museknappen og se restene av utallige bestialske monstre eksplodere foran føttene dine. Få gjør det bedre enn Serious Sam.

Det finnes utallige shootere med en større-enn-livet-protagonist og et tilsvarende stort arsenal våpen til disposisjon, men de fleste er klarer ikke skape underholdsverdien over vi har fått i tidligere utgaver av Serious Sam, bygget opp med en humoristisk og ironisk undertone.

Klassikeren er tilbake denne høsten i sin fjerde utgave, etter ni år i mørket, og dersom sniktittene er en referanse (de fleste overselger den faktiske spillopplevelsen), er det verdt å vente på.

Utviklerne Croteam har brukt tiden til hjelp, og både grafikken og monstrene er større og bedre utstyrt enn noen gang.

Alt som gjenstår er å kjøpe inn øl og invitere noen kompiser over.

Serious Sam 4 kommer kommer i løpet av høsten 2020.

Need for Speed Crossroads

Er du blant dem som felte en tåre da Paul Walker tok en venstre i Fast & Furious-filmen, en hyllest til råner-skuespilleren som døde i bilulykke i 2013?

Høstens mest forglemmelige spilltittel heter Fast & Furious Crossroads, en melkeku av dimensjoner av en allerede godt utvannet spillserie.

Joda, grafikken er bedre og dagens spillmotor åpner for mer action enn tidligere.

Men dialogene er like generiske og klisjefylte som i filmene, og kjøringen likeså. I tillegg har visstnok spillutvikleren så store problemer med oppdateringen at «finpussingen» tar like mye plass som selve spillet.

Otto Jespersen uttalte en gang at «du får ikke konfekt av å pakke hundebæsj i cellofan», og det er en passende beskrivelse for Fast & Furious Crossroads.

Styr unna.

The Last of Us: Part 2 fulgte før sommeren opp med en etterfølger av braksuksessen. Spillet elskes av anmeldere og hates av «halve» spillbasen. Foto: Naughty Dog

The Last of Us: Part 2

Få spill har fått så mye oppmerksomhet som post-apokalyptiske spillserien The Last of Us, som før sommeren kom med oppfølgeren Part 2 til skyhøye forventninger.

Utgangspunktet er en alene-mot-verden historie der man følger karakterene Ellie og Joel gjennom den amerikanske delstaten Wyoming. Det skorter på så og si alt av ressurser og det eneste det er nok av er zombier som vil ha deg til lunsj.

Det som skiller TLOU fra resten av zombie-sjangeren er i stor grad historien, som spiller på et rikt følelsesregister og skaper dybde hos karakterene som sakte bygges opp gjennom de to spillene.

Det er en historie som fenger og har bidratt til at TLOU er blitt en fanfavoritt og solgt 8 millioner eksemplarer eksklusivt på Playstation 4.

Problemet med å levere over forventning er at det i likhet med en debutplate er vanskelig å følge opp, noe som gjenspeiles i spillernes andmeldelser. 

Spillet får kun to typer tilbakemeldinger – elsk og hat.

Den gjennomsnittlige anmelderscoren på Metacritic ligger på 94 av 100 (svært høyt). Det samme gjør halvparten av de rundt 33.000 brukerne.

Tilsvarende mange, 33.000 brukere, dømmer The Last of Us nedenom og hjem. Det finnes ingenting imellom.

The Last of Us er høstens Marmite-kjøp – du enten elsker eller hater det. Men da har du i hvert fall noe å snakke om når coronabølge nummer to slår til.

Premium
TV