+ mer
KOMEDIE FRA JORDEN TIL MÅNEN: Tim Heidecker, Fred Armisen og John C. Reilly spiller tre nokså udugelige håpefulle astronauter som deltar i en månebasesimulering – på jorden.  Foto: HBO Nordic

Enda en romfartsserie som ikke er morsom nok

Du har lov til å bli lei. Neste serie ut i rekken av romfartsrelatert TV-titting er Moonbase 8. 

Space Force . Avenue 5. Og nå Moonbase 8. 2020 er tydeligvis et år hvor humorserieprodusenter vil rømme fra jorden – ut i rommet. Hvem vil vel egentlig ikke det i disse dager?

Moonbase 8 følger et team med NASA-astronauter som gjør en simulasjon av en månebase, i en øde ørken i Arizona, som et slags treningsoppdrag. Målet er å kvalifisere seg til laget som faktisk skal til Månen. De tre NASA-gutta er dumsnille Cap (John Reilly), MIT-nerden Skip (Fred Armisen) og den hengivne, kristne tolvbarnsfaren Rook (Tim Heidecker). Alle er ganske udugelige. Og det er nokså usannsynlig at de klarer å imponere de amerikanske romfartssjefene. Likevel tar de oppdraget seriøst. 

Moonbase 8

Hva

Komiserie om et nokså udugelig NASA-team med astronauter som trener (på jorden) for å opprette en base på månen.

Hvem

Hovedrolleinnhaverne er John Reilly (Step Brothers), Tim Heidecker (Us) og Fred Armisen (Saturday Night Live). Alle erfarne skuespillere med mang en komedie bak seg. Men dette er nok ikke noen av deres beste opptreden. 

Hvor

Strømmens på HBO Nordic fra 9. november.

Hvorfor

Morsommere enn Avenue 5, men ikke like bra som Space Force. 

Tørt

Humoren er utrolig lettbent, og av den overfladiske typen som likevel ikke er eksplisitt. På grensen til kleint. Er det nok til å la deg underholde i seks episoder? Nei, ikke egentlig. Action er det også svært lite av. Heldigvis er episodene passe korte i lengden, på rundt 25 minutter. Det er akkurat nok driv til å holde ut – om du gidder. 

Musikken er i det minste bra. Bak den står Steven Drozd fra bandet The Flaming Lips, og dette er første gangen han har mekket lyd til en TV-serie. Ikke dårlig for en «nybegynner». 

Noen ganger er scenene intet annet enn irriterende. Spesielt på grunn av Heideckers karakter, Rook. Han er spesielt forutsigbar og uten punchlines. 

De gangene trioen gjør det best er når utenforstående kommer på besøk til basen. For eksempel når en gjeng pripne astronauter fra Elon Musks Space X stikker innom. Da blir det lettere å forstå hvor inkompetente karakterene egentlig er. Og da er det endelig noe seerne kan le av. 

Foto: HBO Nordic

Ser opp mot månen

Til tross for at Moonbase 8 er hakket mer jordnær enn de andre romferdseriene fra 2020, er det ikke sikkert at den er morsomst. Reilly (ja, han fra Step Brothers) er den mest kjente skuespilleren av de tre hovedrollene, men det er Fred Armisen som holder skuta. Legenden fra Saturday Night Live er et komigeni, men her er det fortsatt store mengder uforløst potensiale. Konseptet med månebasetrening, preget av jordlige hverdagsproblemer er gøyalt.

Kanskje det er nok. Det er allerede snakk om en sesong to av serien. 

STORT SETT DISSE GUTTA: Sett bort i fra et par gjesteopptredener, blant annet av NFL-spilleren Travis Kelce og Diandra Lyle, er det de tre patetiske NASA-håpefulle og deres treningsbase HBO-serien omhandler. Sånn sett følger Moonbase 8 en klassisk oppskrift for komedier hvor plottet er satt til arbeidsplasser. Foto: HBO Nordic

Premium
TV