+ mer
35.000 viner totalt: 215 viner lanseres og fordeler seg med 7 fra Australia,119 fra Bordeaux, 43 fra Burgund, 12 fra Champagne, 4 fra Loire, 11 fra Piemonte, Toscana, 10 fra Spania og 9 viner fra USA. Foto: Svein Lindin

Spesialpolet: Hvem får best poeng og hvilke viner er på "billigsalg"

Hele 162 toppviner lanseres fra Bordeaux, Burgund mens resten av i alt 216 er ikonviner fra USA, Italia, Spania og Australia.

35.000 flasker med toppvin slippes mandag. Her får du få et raskt innblikk i poengsum og oversikt over hvilke viner som er et godt kjøp.

Listen ble laget under pressesmakingen onsdag 18.november 2020 mellom 09.00 til 15.00. 

Smaker mye: Vinjournalist Svein Lindin (t.v)  i Kapital og Finasavisen vurderer mange tusen viner i året Foto: Ivan Kverme

Smakerommet: Hvem smaker og hvordan bedømmes vinene

Svein Vinofil Lindin arbeider som vinjournalist i Hegnar Media med vinstoff til Finansavisen og Kapital som arbeidsfelt. I redaksjonen til Kapital er det innredet et eget smakerom hvor vin smakes og vurderes gjennom hele året, sent og tidlig. I tillegg smakes det vin på pressesmakinger hos Vinmonopolet, vinimportører og messer i inn- og utland.

Svein er utdannet vinkelner og har sin bakgrunn fra topprestauranter i Norge. Siden 1997 har han holdt vinkurs og foredrag for næringslivet og private gjennom nettstedet vinforedrag.no. Svein smaker og reiser kontinuerlig for å holde seg oppdatert i den vinøse verden.  


Vurdering av vin gjøres slik:
Vinen bedømmes med poeng. Poengsummene er rent kvalitative, uavhengig av pris og basert på et Robert Parker-system hvor alle viner starter med en utgangsverdi på 50 poeng og verdsettes etter følgende poengfordeling: Utseende: 0–5 poeng. Duft: 0–15 poeng. Smak: 0–20 poeng. Totalvurdering: 0–10 poeng. Følg også Svein Lindins vindekning på Kapitalvin.no.

 


Premium
Vin