<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En skikkelig digg rødvin

Finner du denne i hyllen på Vinmonopolet, bør du handle raskt. Cathy Corison fra California imponerer stort.

    Publisert 16. sep. 2021 kl. 13.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 235 ord
    Ukens vintips: Strålende vinkvalitet fra California

    Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:


    Følg "Ukens vintips" i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

    En skikkelig god referansevin

    I ukens episode smaker Jon Trygve og Svein en supergod rødvin fra Napa Valley i California.  Hvor mye penger er det verdt å legge i en vin? Må en vin koste tusenvis av kroner? En vin som må taes med i diskusjonen er Corison.

    Siden 1987 har Cathy Corison (66) laget vin som trygt kan kalles referanseviner. Delikate, fruktdrevne cabernet sauvignon viner med flott tanninstruktur og flott syrlighet har blitt Cathy Corisons varemerke. Med en årsproduksjon på bare 30.000 flasker vin i året er vinene vanskelig å få tak i. Det gjelder å handle straks man ser en Corison i hyllene på Vinmonopolet konkluderer Jon Trygve og Svein.

     Trykk på linkene under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

    Corison St. Helena Cabernet Sauvignon 2017 kr 950

    Corison St. Helena Cabernet Sauvignon 2017 kr 950 Foto: Svein Lindin

    Spørsmål eller forespørsler?

    Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

    Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth