Tema: Årgangsforskjeller i vin

Francesco Marzola har 43.000 viner i kjelleren. Er det forskjeller på årganger eller ikke? Svaret får du i ukens podcast.

Publisert 14. okt. 2021 kl. 13.00
Oppdatert 14. okt. 2021 klokken 13.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

43.000 tusen viner i kjelleren – finnes det årgangsforskjeller?

I ukens podcast har Jon Trygve og Svein med seg sjefen for Norges beste vinkart og største vinkjeller, Francesco Marzola, fra Park Hotel Vossevangen. Temaet er årgangsforskjeller i vin. Er det ikke lenger så stor forskjell mellom årganger på vin som på 70–80-tallet? Spiller klimaforandringer en rolle i temaet? Er det vinområder i verden hvor man ikke trenger å tenke så mye på årgangsforskjeller? Alt dette og mer til får du svar på i episoden.

Et knalltips fra Canada

Francesco kommer også med et knalltips om en flott pinot noir fra Canada. Og er det noe vi har lært når han anbefaler en vin, så er det at den er verdt å forsøke!
Meyer Family Vineyards er en av Canadas mest suksessrike vingårder hvor ingenting overlates til tilfeldighetene. Terroir og årgangens identitet er i fokus, ikke teknikker i kjelleren. PS: Vinen finnes både i 2018- og 2019- årgang ute i butikkene, men begge årgangene anbefales på det varmeste.

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth