avatar

Anders Pedersen Bjergaard

Mine siste artikler
Sikter mot skyhøy avkastning i Sør-Korea
Salmon Evolution skal gjeldsfinansiere store deler av et landbasert oppdrettsanlegg i Sør-Korea. Det kan gi opptil 50 prosent avkastning på egenkapitalen.
– Det er et ran på åpen gate
Håvard Nesheim mener svært kompetente folk utnytter Euronext Growth for å bli rike på bekostning av andre. – Jeg tror ingen vet hva disse selskapene er verdt, sier han.
Kraftig vekst for Byggma
Byggma økte overskuddet fra 17,7 til 59,4 millioner kroner i fjerde kvartal. I kvartalsrapporten melder byggvareselskapet om god ordreinngang.
Corona-comeback for Hagen
Gjelden i Torstein Hagens Viking Cruises fikk konkursprising under coronakrakket. Nå er prisingen nesten helt tilbake på topp.
Aker Carbon Capture-konkurrent fosser frem i gråmarkedet
CO2 Capsol hentet penger til en prising som er mikroskopisk sammenlignet med Aker Carbon Capture. Allerede etter få dager på OTC-listen har aksjekursen eksplodert.
Barberer volumguidingen
Som følge av høyere kostnader falt Ice Fish Farms operasjonelle driftsresultat fra 25 til 7,9 millioner kroner i fjerde kvartal. Oppdrettselskapet barberer også volumguidingen.
Får juling etter svake tall i Skottland
For 1,5 år siden kjøpte Bakkfrost opp The Scottish Salmon Company. Det har foreløpig ikke vært noen suksess og i fjerde kvartal tapte Bakkafrost 54 millioner danske kroner i Skottland.
Disse syv aksjene skal inn på hovedindeksen
Paul Harper i DNB Markets har regnet seg frem til syv aksjer som vil inn på hovedindeksen til Oslo Børs i mars, og tilsvarende mange som skal ut.
Sammenligner favorittaksje med en novelle
Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets sammenligner Zalaris med novellen de tre musketerer og mener det er en av de beste aksjene å eie i 2021.
Jekker opp Kid
SpareBank 1 Markets-analytiker Øyvind Mossige oppjusterer kursmålet på Kid fra 115 til 130 kroner i en fersk analyse.