avatar
Journalist

Andrea Bærland

Mine siste artikler
Ser stor oppside i dansk riggselskap
Mens Borr Drilling sliter med likviditeten ser Danske Bank-analytiker Steffen Evjen over 50 prosents oppside i Maersk Drilling.
Boligsameie må betale nesten 3 millioner for sunket badegulv
Høyesterett avviser anken av lagmannsrettens dom i en årelang baderomsstrid i et sameie på Majorstuen. Dermed må sameiet ut med nær 3 millioner kroner og utbedre skaden som først ble oppdaget i 2013. 
PGS varsler refinansiering til 7,1 milliarder
PGS refinansierer med både lån og økt egenkapital.  
Prosafe kvitter seg med nok en boligrigg
Boligriggselskapet Prosafe hadde bare 23 prosent av flåten i arbeid i fjerde kvartal. Nå skraper selskapet sin syvende rigg på fire år. 
Beskyldes for å hausse opp krillkonflikt
Stig Remøys krillselskap Rimfrost skriver at de har vunnet den tiende rettssaken på rad mot Aker BioMarine. Motparten mener Remøys utspill bidrar til unødig krangling i media.
Odin kryper forbi Skagen
I løpet av fjoråret økte Odin Forvaltning forvaltningskapitalen med 17,3 milliarder kroner, og kryper dermed forbi Skagen. 
Norwegian inngår leverandøravtale med politiet
Laksenæringen reddet ikke skipssimulator
En satsing på sjømatsektoren kunne ikke redde Fosnavåg Ocean Academy fra konkurs. De siste fem årene har selskapet tapt 65 millioner kroner. 
Ser sterk vekst i de fleste segmenter
Med superprofitt i oljetank og lav flåtevekst i LPG synes Joakim Hannisdahl i Cleaves Securities det er spennende tider innen de fleste shippingsegmentene. Men tørrbulk er han mer avventende til. 
– Supersyklusen er over
Etter et drøyt år med oppkjøp tror Shearwater-sjef Irene Waage Basili markedet for seismikkinnhenting er såpass konsolidert at supersyklusenes tid er over.