avatar

CMC Markets Henrik Sommerfelt

Mine siste artikler
Corona-boblen?
I en verden preget av pandemi, usikkerhet og stygge makrotall, fremstår det for mange paradoksalt at verdensindeksen på torsdag nådde ny all-time-high. Her er noen av årsakene til hvorfor.
Derfor kan børsfesten fortsette i høst
Børskrakket på Wall Street i 1929. Black Thursday i 1987. Lehman Brothers i 2008. Høsten har et dårlig rykte i aksjemarkedet, men i år kan det være annerledes.
Se utenfor Norge i jakt på avkastning
Tradere og investorer som kun investerer i norske aksjer går glipp av mange muligheter, ikke minst gevinstene ved internasjonal diversifisering.
Vil virusfrykten løfte gullprisen ytterligere?
Krisepakker og gjenåpning har løftet oljeprisen og aksjemarkedet siden mars og april. Med et fornyet fokus på smittetall, ikke minst i USA, kan gull fortsette å sette nye prisrekorder fremover.
Halvårstallene kan snu markedet
Fellesferien er endelig i gang. 
Opp eller ned?
Markedet har tilnærmet aldri opplevd større svingninger enn de siste månedene. Dette er et landskap tradere trives i. I denne oppsummeringen ser vi på utsiktene til noen av de mest populære investeringsobjektene.
Kjøpsmulighet.. eller kanten av stupet?
Verdens aksjemarkeder har hatt stø kurs mot gamle høyder den siste måneden. Torsdag fikk vi et gufs fra fortiden. Tradere spør seg nå om det er på tide å ta gevinst.
Alle indikatorer leder til gull
Allerede før coronakrisen pekte de fleste indikatorer på høyere gullpriser. Med krisen er tvilen så godt som borte. Gullprisen ventes å stige ytterligere. Her er hvorfor.
Neste fase kan bli verre
Gjestekommentar fra Henrik Sommerfelt i CMC Markets
Bear market rally?
Coronaviruset sendte den amerikanske hovedindeksen ned 34 prosent på 33 dager. Så steg SP500 med 20 prosent på tre dager. Ser vi et åpenbart bear market rally?