avatar

Carsten Andenæs

Mine siste artikler
Pønsker på norsk drømmefabrikk
Analytikerne sier kjøp, men er likevel lunkne. Elkem er aksjen for den som tør å vente på et mulig fabrikkeventyr på Herøya.
Hva er det Spetalen ser i Goodtech?
Øystein Stray Spetalens inntog har satt fart i Goodtech-aksjen. Det kan være mer å hente i det lille turnaround-caset.
Perfekt storm for ABG
Noen henter inn penger for å overleve, andre for å vokse. I midten står ABG i et glohett kapitalmarked og håver inn. 
Kursrakett under radaren
Kitron nådde målet i femårs planen ett år tidligere enn planlagt, så kom corona og ga et nytt løft på topp- og bunnlinjen.
Bergly setter ballen i spill
De fleste piler har begynt å peke oppover for Multiconsult. Aksjen har gjort et byks denne uken. Er det en Grethe Bergly-effekt å spore?
Brikkene faller på plass
Nordic Semiconductors eldre produkter har fått ny giv. Samtidig stiger forventningene til neste generasjons brikker.
Fem år med skuffelser
Selv om handelen med LNG stiger kraftig har Höegh LNG, som skulle være tryggheten selv i den volatile shippingsektoren, vært en katastrofe for aksjonærene.
Hodet over vannet igjen
Den lenge etterlengtede oppturen for LPG-rederiene kom til slutt, men ble kortvarig. Selv om ratene definitivt har vendt oppover igjen er det fortsatt flere skjær i sjøen.
Alt klart for utbyttehopp
Inntektene er stabile mens kostnadene faller for American Shipping Company, som har 3-4 års lange kontrakter på flåten og kan friste med et utbytte på over 10 prosent i året.
Ustoppelig Stim
Varsel om salgsutfordringer og et drøss med innsidesalg har prellet av Medistim-aksjen som har tatt ut ny høyeste-notering.