avatar

Erik Valebrokk

Mine siste artikler
80-tallsestetikken har nådd musikken
Det handlet om store hårmanker, knæsje farger og synthpop, om Madonna, Wham! og Depeche Mode. Lik det eller ei, men mange av dagens artister omfavner 80-tallets estetikk for alt den er verdt.
Lag rågod thaimat hjemme
Kan vi ikke reise til Thailand, får vi la Thailand komme til oss. Terje Ommundsen, Norges kanskje fremste ekspertise på thaimat, presenterer noen gode råd og tre nydelige retter.
Brennevinet omfavnet av både israelere og palestinere
Boikott eller åpen handel? Frontene står steilt i spørsmålet om Israels rolle i Midtøsten, men i stormens øye finner vi et brennevin skapt av to DJ-brødre fra Haifa, omfavnet både av israelere og palestinere – samt et par nordmenn på perm i Jerusalem.
– Jeg føler meg mer komfortabel i mitt eget skinn enn før
Det er fem år siden Sivert Høyem sist ga ut plate. Nå er han 45 år gammel og gir ut den mest stillfarne musikken han har satt navnet sitt på noen gang. Sånn er det å bli eldre.
Topp 5 matbyer å besøke når pandemien er over
Noe av det vi gleder oss aller mest til med å reise er alle de gode måltidene vi har i vente. Her er fem fabelaktige matdestinasjoner.
Topp 10 hoteller å besøke når pandemien er over
Forhåpentligvis blir det mulig å reise utenlands i sommer. Her er ni europeiske hotellfavoritter vi gjerne bor på, og et norsk i backup hvis vi mot formodning ikke kommer oss noe sted i sommer.
– En diamant i natten
Sade forsvant aldri, men har likevel stilfult dukket opp i bevisstheten igjen, nå på vinyl. 
20 julelåter du kanskje ikke har hørt
Det er «den» tiden av året igjen, men fortvil ikke, det finnes alternativer til «Driving Home For Christmas» og «Happy Xmas (War Is Over)» der ute!
Slik lager du julens festmeny uten ribbefett og bacon
Ikke alle er like klare for et lass med pinnekjøtt, lutefisk eller ribbe på julaften. Vi utfordret Tore Namstad og Stian Gregersen fra oslorestauranten Centropa til å lage en alternativ julemeny.
Bartendernes uoffisielle favorittcocktail
Negroni er den perfekte kombinasjon av søtt og bittert.