avatar
Journalist

Hilde Oreld

Mine siste artikler
Oslo-frisør orket ikke å skjelle ut MDG – tilbyr privatsjåfør
Manglende parkeringsplasser i Oslo sentrum byr også på muligheter for dem som tenker annerledes. For eksempel å tilby privatsjåfør til og fra frisøren.
Bygger luksusbåter til styrtrike amerikanere
Radarparet Trond og Nils bygger og selger luksusbåter til styrtrike amerikanere. Ventelistene er lange tross priser på et tosifret antall millioner kroner for en åpen båt med påhengsmotor.
Slurper søppel
Trond Lindheim har utviklet en robot som plukker søppel i norske elver og havner med bruk av oljevern-teknologi. Neste stopp er internasjonalt farvann.
Nye vibber
Lite visste Pål Wibe at hans mislykkede straffespark som ti-åring ville snu opp ned på Nille og Europris. Nå skal han redde XXL.
– Jeg har hørt meg selv omtalt som strandens svar på Elon Musk
Den tidligere kulekjøreren Thomas Bache-Wiig fra Snarøya har imponert amerikanske hotellsjefer med norsk håndverk og byggetradisjoner. Nå har han kunder som Ritz Carlton og Sheraton i Florida.
Kantinedama 2.0 setter fart
Det begynte med et alternativ til kantinemat i Trondheim. Nå ruller Lunsjkollektivet videre i Bergen og Oslo.
Gründerdrømmene går i tusen knas
Sannsynligheten for å lykkes som gründer er deprimerende lesning. Det skal SMB Norge gjøre noe med.
Fra dundrømmer til harde fakta
Fleischer Couture-gründerne hadde som mål å selge 500 eksklusive og nummererte dunjakker. Ti år senere holder de fortsatt varmen.
Den tropiske stormjegeren
Etter 38 år i Forsvaret, på ubåt og i marinen, valgte Olav Hollingsæter å pensjonere seg. Tiden etterpå har han brukt til å forske på hvordan man kan stoppe livsfarlige, tropiske orkaner.
Verdens beste ost er norsk - og bare flaks
Konsulenten sa det var umulig å bygge egen merkevare. Ved en tilfeldighet, uten å kunne noe som helst, er Kraftkar blitt verdens beste ost og kundene skraper på døren.