avatar

Hilde Oreld

Mine siste artikler
Gründer har gitt bort over 25 mill.:– Tenk om jeg bare kunne vært normal
Voss er blant annet kjent for Ekstremsportveko. Gründer Sigrid Petersson Nedkvitne driver også en form for ekstremsport.
– Det er ikke strømprisene som gjør meg forbannet, men strømselskapene
– Alle er ikke kjeltringer, men det er mye cowboyvirksomhet her, sier Haakon Dyrnes. Gründeren bak Klarkraft gir et spark bak til bransjekolleger og skal løpe skulder ved skulder med Tibber.
– Vi er i den heldige situasjonen at vi blir spurt om vi vil ha mer penger
Som 16-åring skulle Vilde Regine Tellnes ta Starbucks til Norge, men Umoe kom henne i forkjøpet. Med sin bakgrunn fra Silicon Valley satser hun og investorer som Trond Riiber Knudsen på en ny fastfood-kjede med sunn og bærekraftig mat.
– Vi forventer at insulinspray kommer på markedet i 2025
Insulin må injiseres med en kanyle. Det får spesielt type 2-diabetikere med sprøyteskrekk til å velge dårligere løsninger. Nå utvikles et insulin som smøres direkte på huden.
Olav Willumsen Haugå (31) er så smart at han ikke fant en egnet arbeidsgiver
Derfor startet han like godt opp en bedrift som kun ansetter nerder. 
Jakten på mugg, sopp, råte og dårlig lukt
Jarle Karlsrud ble gründer for å kunne bruke mer fritid til havs. Nå står kundene i kø, og 49-åringen jobber lange dager for å dekke etterspørselen etter sunnere luft og kjellere uten fukt.
Disse traff best i børs-året 2021
Spillinvestor Morten Klein og nettbutikkgründer Silje Landevåg traff klokkerent på sine børsspådommer i fjor. Morten Klein tror Oslo Børs vil ende på 1.240 før 2023 ringes inn.
– Jeg hadde hørt at Taliban ikke kroppsvisiterte , så jeg tok sjansen
Jagerpilot-drømmen ble knust av en fallskjermulykke. Nå er han sjef i et selskap få har hørt om, til tross for at han forvalter den norske kulturarven og omsetter for over en milliard kroner i året.
– Folk tror ikke det er sant
Christoffer Hopstock satser knallhardt på dem som ikke føler seg hjemme på Sats eller Evo. På Summit betaler du mindre enn på et ordinært treningssenter for å trene alene eller med en fysioterapeut.
– Jeg har fortsatt lite tro på at utleie kan bli lønnsomt
– Jeg synes det var nederlag, men det hadde ikke gått så bra med Tørn nå hvis jeg ikke hadde bommet forrige gang, innrømmer Anjali Bhatnagar med 20 år i ledelsen i norsk næringsliv og en doktorgrad i fysikk i sekken.