avatar
Journalist

Olav Gram Degnes

Mine siste artikler
Aksjekursen på kritisk nivå for Norwegian
Norwegian-aksjen handles igjen under emisjonskursen på 40 kroner pr. aksje. Og holder den seg der, kan det spøke for reparasjonsemisjonen på 280 millioner kroner.
Blir PE-bransjens nye ansikt utad
Ellen Amalie Vold slutter i Argentum og blir ny sjef i bransjeorganisasjonen Norsk Venturekapitalforening (NVCA).
Endelig billig for Aker BP
Oljeselskapet Aker BP ble til gjennom en rekke fusjoner, oppkjøp og ble delvis finansiert av dyre obligasjonslån. Men pendelen har snudd.
Kan bli ny dragkamp om Storebrand
Med EQT på eiersiden i Storebrand åpnes døren for «full slakt» og oppsplitting av finanskonsernet, mener analytiker Thomas Svendsen.
EQT inn i Storebrand
EQT bekrefter at oppkjøpsgiganten har lagt rundt 800 millioner kroner på bordet for omtrent 2,5 prosent av aksjene i Storebrand. Samtidig foreslås Fredrik Åtting fra fondet som nytt styremedlem i Storebrand.
– Dette gir oss et godt grunnlag
Under årets tildeling fikk Aker BP 15 nye utvinningstillatelser, med operatøransvar på ni av disse. – Tildelingene styrker Aker BPs posisjon i våre kjerneområder, sier letedirektør Evy Glørstad i Aker BP.
– Katastrofe om disse skulle få gjennomslag
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug frykter for fremtiden for norsk oljesektor om det blir et regjeringsskifte i 2021. – Det er ingen gevinst i å legge ned sektoren, sier hun.
Disse oljeselskapene fikk tildeling av Sylvi Listhaug
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (FrP) varsler vekst i oljesektoren. – Vi trenger nye funn, ikke å legge ned sokkelen, sier hun. 
– Den «harde pakken» du ønsker deg til jul
En særdeles imponerende historikk med kjempevekst i både omsetning og driftsresultat siden 2006, i tillegg til en hyggelig prising av selskapet, gjør Torghatten-aksjen til en storfavoritt hos SpareBank 1 Markets. Og nå heises forventningene.
Har Røkke-aksje som klar favoritt
Selv om Aker BP-verdiene falt med 15 milliarder i 2018 ble ikke Kjell Inge Røkkes verdier barbert med mer enn 4 milliarder. Med en nettoformue på 36 milliarder kroner er Røkke en av norges rikeste menn. Men hvor tjener han pengene sine?