avatar

Stig Myrseth

Mine siste artikler
Hvor dyr er egentlig børsen?
Kombinasjonen av et fordelaktig valgresultat i USA og positive vaksinenyheter har gitt børsen luft under vingene. Multippelprisingen er tilsynelatende stiv, men festen kan likevel fortsette.
Det blir vekst til våren
Så lenge troen på en trygg og effektiv vaksine er til stede, vil børsen se gjennom de rådende coronaproblemene og i stedet fokusere på utsiktene til et robust globalt konjunkturoppsving i 2021.
Megatrend i havvind
2020 har vært en innholdsrik periode i havvind. Retningen er peilet ut for en eksplosiv vekst gjennom det kommende tiåret, og investorene kaster seg på trenden.
Valutamarkedet på 2020-tallet
Vårens corona-panikk falt trolig sammen med en langsiktig dollartopp. I løpet av tre år vil digitale sentralbank-valutaer lanseres, og det vil bane vei for den neste finansrevolusjonen.
Vinduet lukker seg
Denne høsten har en flodbølge av nye aksjenoteringer truffet børsen. Det var gøy så lenge det varte, men nå ser det ut som tidevannet trekker seg tilbake.
Foodtech-revolusjonens tapere og vinnere
Dette tiåret kan matproduksjonen bli disruptert. Dette skyldes både teknologiske fremskritt og økt bærekraftsfokus.
Demografisk sjokk i vente
De seneste tiårene har sekulær stagnasjon kombinert med en økende arbeidsstyrke bidratt til et jevnt lavt inflasjonsnivå. Det kan være i ferd med å snu.
Hundre år med bobler og krakk
Det er vanskelig å ignorere likhetstrekkene mellom de rådende markedsforholdene, og de på slutten av 1920-, 1960- og 1990-tallet.
Supersyklus i emning
Oljemarkedet fortsetter å trå vannet med laber etterspørsel og høye lagre. Veien til et strukturelt undertilbud er imidlertid ikke lang.
Mens vi venter på vaksinen
Børsen korrigerer idet den girer om fra et corona- til et vaksinedrevet rally. I neste fase kan verdiaksjer og «the widowmaker trade» gjøre et comeback.