<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter omsetning på 58 milliarder

Kriserammede SAS går til neste steg i SAS Forward-planen. Nå starter jakten på ny egenkapital, og selskapet jekker opp salgsprognosene kraftig.

Publisert 6. apr. 2023 kl. 08.40
Oppdatert 6. apr. 2023 klokken 08.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
VIL HENTE PENGER: – Gjennom prosessen med kapitalanskaffelse som vi innleder i dag, tar vi et viktig steg fremover i SAS Forward, sier konsernsjef Anko van der Werff i SAS. Foto: AP

 

Natt til skjærtorsdag publiserte flyselskapet SAS en pressemelding der det fremgår at selskapet går til neste steg i SAS Forward-planen. 

Det innebærer blant annet at prosessen med å hente ny egenkapital til det rekonstruerte selskapet settes i gang.

«Som en del av chapter 11-prosessen vil SAS i dag sende inn et forslag til konkursdomstolen i New York, hvor det søkes om godkjenning for selskapets egenkapitalprosess», heter det i meldingen.

SAS har tidligere sagt at det ønsker å hente minst 9,5 milliarder svenske kroner i frisk egenkapital. Det endelige beløpet vil imidlertid avhenge av prosessen, som beskrives som konkurranseutsatt, samt selskapets evne til å generer ytterligere likviditet, heter det.

«Potensielle investorer kan legge inn bud for å, i en ledende rolle eller sammen med andre investorer, skaffe seg eierandeler i et rekonstruert SAS», skriver selskapet.

– Gjennom prosessen med kapitalanskaffelse som vi innleder i dag, tar vi et viktig steg fremover i SAS Forward, for transformasjonsplan som har til hensikt å styrke vår finansielle stilling, sikre langsiktig konkurransekraft og befeste vår posisjon som Skandinavias ledende flyselskap, sier konsernsjef Anko Van der Werff.

Jekker opp prognosene

SAS legger samtidig frem oppdaterte prognoser for fremtidig salg og resultat.

Prognosene baseres på en oppdatert forretningsplan som reflekterer et optimalisert rutenettverk, bedre etterspørsel og kapasitet, samt avtaler med långivere som gir mer kostnadsbesparelser, og bedre utvikling av selskapets kontantposisjon gjennom vinteren.

SAS venter nå å omsette for 58 milliarder svenske kroner i 2026, opp fra tidligere antagelse om 49 milliarder kroner.

Forventningene om resultat før skatt jekkes opp fra mellom 6 og 8 prosent til en margin på mellom 9 og 10 prosent for 2026.