<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flygigant knuste forventningene

EasyJet ser lyst på fremtiden, men en ting skaper imidlertid usikkerhet i tiden fremover.

Publisert 20. juli 2023
Oppdatert 20. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
STERKERE: EasyJet er et av Europas største flyselskaper. Foto: Bloomberg

Det britiske lavprisflyselskapet EasyJet slo analytikernes forventninger i sitt tredje regnskapsmessige kvartal, ifølge Bloomberg

Flyselskapet venter sterk etterspørsel ut året, men advarer samtidig om at streik innen luftfarten skaper «utfordrende forhold».

EasyJet rapporterte et resultat før skatt på 203 millioner pund, som var høyere enn analytikernes snittestimat på 161 millioner pund. Tilsvarende tall i fjor var på -114 millioner pund, ifølge rapporten.

Omsetningen pr. sete økte med 23 prosent for perioden. Billettinntekten (ticket-yield) steg med 22 prosent.

«Når vi beveger oss inn i denne vinteren ser EasyJet et sterkt booking-momentum, med billettinntekter og belastningsfaktorer som ligger over forårets, og planlagt kapasitet har økt med over 15 prosent for desemberkvartalet,» heter det i rapporten.

Vil kjøpe nye fly

For å fremme videre vekst har flyselskapet startet prosessen med erstatte eldre fly i flåten, som kun består av Airbus SE-fly.

Flyselskapet har for tiden 163 fly i bestilling for levering frem til 2028. 

For neste kvartal ventes omsetning pr. sete å øke med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, mens kostnadene pr. sete vil holde seg omtrent på samme nivå.

EasyJet blir et av flyselskapene som påvirkes av streikene som foregår i Europa. Selskapet har måttet kansellere nær 2.000 flyvninger mellom juli og september på London Gatwick Airport grunnet streik.

Så langt i år er EasyJet-aksjen opp 45 prosent.