<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sats seksdoblet resultatet

SATS fortsetter å øke inntekter, medlemmer, treningssentre og fortjeneste. Resultat før av- og nedskrivninger, EBITDA; mer enn doblet seg sammenlignet med fjoråret.

Publisert 24. aug. 2023
Oppdatert 24. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Sondre Gravir i SATS Foto: FaTV

 

De fleste analytikerne er blitt mer positive til Sats den seneste tiden, og det ser ut til at de hadde gode grunner. Alle testresultater viser at Sats er i ferd med å komme i bedre form. 

Omsetningen opp 17 prosent fra fjorårets andre kvartal, medlemmer opp 6 prosent, klubber opp 2 prosent og EBITDA opp 133 prosent. 

Omsetningen endte på 1,2  milliarder kroner i andre kvartal mot 1 milliard i fjor. EBITDA økte fra 83 til 194 millioner kroner, og resultatet før skatt gikk fra 21 til 123 millioner kroner. 

– Vi legger frem sterke finansielle resultater for andre kvartal i år, og følger opp de gode resultatene fra første kvartal, sier Stas-sjef Sondre Gravir. 

Mange nordmenn har tydeligvis begynt å ta tak i treningen etter korona.  Medlemstallene falt i første kvartal som de pleier å gjøre, men de er høyere enn på samme tid i fjor. Medlemmene var også oftere innom sentrene for å trene. Det gir gode tall for børsselskapet som leverer bedre enn analytikerne forventet. 

Sats

(Mill. kr)2. kv./232. kv./22
Driftsinntekter1.2001.011
Driftsresultat20167
Resultat før skatt12321
Resultat etter skatt9412

På tide å tjene penger

Dette sa analytiker Eirik Rafdal tidligere i august. 

– Vi nedgraderte aksjen for ett år siden, og mantraet da var at det var for lenge å vente på inntjeningen. Nå føler vi at denne perioden er foran oss. Førstekvartalstallene var bra, og vi tror denne trenden vil fortsette inn i andre, tredje og fjerde kvartal. Vi tror gjennomsnittlig omsetning pr. medlem (ARPM) vil øke, sa Carnegie-analytiker Eirik Rafdal.

Han forventer at Sats vil omsette for 1,2 milliarder kroner i andre kvartal og oppnå et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) før IFRS 16-effekter på 177 millioner kroner. Inntjeningen pr. aksje estimeres til 0,29 kroner. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30