<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS-advarsel mot Norwegians Widerøe-kjøp

SAS advarer i et brev til Konkurransetilsynet mot følgene hvis tre flyselskaper blir til to. De mener Norwegian, Widerøe og SAS konkurrerer nesten overalt.

Publisert 3. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
ADVARER: SAS advarer i et brev til Konkurransetilsynet mot følgene hvis tre flyselskaper blir til to. De mener Norwegian, Widerøe og SAS konkurrerer nesten overalt. Foto: NTB

I et brev til Konkurransetilsynet peker SAS på at Widerøe er monopolist i store deler av landet. SAS' norgessjef Kjetil Håbjørg vil ha tilgang til kundene deres, skriver Dagens Næringsliv.

I et omfattende svar til tilsynet går flyselskapet gjennom en rekke argumenter for at Norwegians planlagte oppkjøp vil svekke konkurransen i flymarkedet. Derfor mener SAS, som eide Widerøe i en årrekke fram til 2013, at Norwegians kjøp må stoppes slik det er planlagt.

– Konkurransen minsker vesentlig fordi antall aktører minsker fra tre til to, skriver SAS’ husadvokat Alexander Gottsén i Stockholm i brevet.

Innspillene fra SAS til Konkurransetilsynet ble sendt inn i midten av august, cirka én måned før tilsynet varslet midlertidig stans av oppkjøpet i september. Nå har tilsynet en frist til 17. november med enten å innføre et forbud eller å godkjenne kjøpet.

NTB