<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Punger ut over 200 mrd. for nye fly

EasyJet har nådd en betinget avtale med Airbus om levering av 157 nye fly.

Publisert 12. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
EKSPANDERER: EasyJet utvider flåten. FOTO: Bloomberg

Det britiske flyselskapet EasyJet melder torsdag i en handelsoppdatering at det har nådd en betinget avtale med Airbus om å utvide sin flåte med opptil 257 ekstra fly.

EasyJet sa at den foreslåtte kjøpet, som er avhengig av godkjennelse fra aksjonærene, ville utvide flåten med 157 fly pluss en opsjon på 100 fly til, for levering mellom 2029 og 2034.

Videre har EasyJet utøvet konverteringsrettigheter på en del av sine nåværende ordrer for å konvertere 35 Airbus A320neos til større A321neos, noe som gir dem mulighet å sette inn flere seter i flyene på lønnsomme eller kapasitetsbegrensede ruter.

EasyJet sa at dette, sammen med deres 100 opsjoner, vil hjelpe dem med å oppnå viktige drivstoff- og karboneffektiviteter og redusere driftskostnader pr. sete.

– Dette vil muliggjøre moderniseringen og veksten av EasyJets flåte utover 2028, samtidig som det gir betydelige fordeler, inkludert kostnadseffektivitet og bærekraftsforbedringer, sier adm. direktør Johan Lundgren i EasyJet i en uttalelse.

EasyJet estimerer en samlet forpliktelse på nesten 20 milliarder dollar - vel 216 milliarder kroner - for utvidelsen av flåten ved inkludering av opsjonen.