<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn i kø for å kjøpe flygler til over 6 millioner kroner

– De mest populære modellene går først, og da blir det ventelister, sier daglig leder Gisle Daus i Steinway Piano Gallery Oslo.

Publisert 15. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord

Vi møter ham når han veksler på å spille selv og lar det selvspillende flygelet by på Elton John, Frank Sinatra og Coldplay.

– Dette flygelet, med en prislapp på 2,7 millioner kroner, ble solgt i går, fortsetter han og blar gjennom spillelisten på den medfølgende ipaden. Hver måned kommer det mellom 50 og 60 nye melodier og musikkbiblioteket nærmer seg 5.000 melodier i alle sjangre.

– Anslagsvis 70 prosent av dem som kjøper flygler av typen Steinway Spirio, spiller ikke selv. De gjør det for konsertopplevelsen. Og det nyeste nå heter Spirio Cast. En banebrytende teknologi som gjør det mulig å overføre konserter live og akustisk fra et Steinway Spirio-flygel til ett eller flere tusen andre, uavhengig av geografi. Selvfølgelig synkronisert med levende bilder av pianisten som kan vises på en TV eller storskjerm. Man trenger altså ikke reise langt med fly for å oppleve verdenskjente pianister når man kan høre dem live i sin egen stue.

Steinway satser nå mer enn tidligere på limited editions og bespoke flygler i prisklassen 400-500.000 euro og oppover til 825.000 euro.