<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyselskapene innstiller flere avganger på grunn av storm

Flere av SAS' flyavganger er innstilt som følge av stormen Pia som er på vei mot Vestlandet. Også Norwegian og Widerøe har kansellert avganger torsdag.

Publisert 21. des. 2023
Oppdatert 21. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
STORM: Her et SAS-fly på Gardermoen i snøværet i oktober. Foto: NTB

– Vær og sikkerhet kommer først. Nøkkelord er tålmodighet og god tid, sier pressesjef Tonje Sund i SAS til VG.

Uværet «Pia» traff land torsdag ettermiddag. Meteorologisk institutt har varslet vind opp i orkans styrke, opp mot 45 meter i sekundet, i Rogaland og Agder.

Avinor viser på sine nettsider oversikten over planlagte avganger til og fra Sørlandet og Vestlandet. Flere fly fra Oslo lufthavn er innstilt torsdag kveld, og fra Stavanger er flere avganger med både SAS, KLM, Norwegian og Widerøe så langt kansellert.

Norwegian hadde torsdag ettermiddag blant annet innstilt to flyginger fra Stavanger og en fra Bergen.

– Passasjerer må møte opp som vanlig. Dersom noe endrer seg, hører de fra oss, opplyser kommunikasjonsrådgiver Eline Skari til E24.

Norwegian tilbyr kundene å booke om sine billetter gratis til og fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Arlanda i Stockholm og København.

Widerøe ber også sine passasjerer om å møte opp på flyplassen, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll til NTB.

– Vi er forberedt på storm og hardt vær og må derfor vurdere avgangene fortløpende. Med mindre man får annen informasjon, oppfordrer vi passasjerer til å møte som vanlig.

Noen Widerøe-flyginger er blitt innstilt tidligere torsdag, blant annet en rundtur mellom Aberdeen og Stavanger. Årsaken er stormen Pia, som også har skapt problemer for reisende i Storbritannia. Torsdag kveld er to flyginger fra Stavanger innstilt.

(NTB)