<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorer klare til å kjøpe Trollstigen – vil ta betalt for å kjøre veien

Grunnet høy risiko for steinras er Trollstigen stengt ut 2024, til skade for det lokale næringslivet. Nå står private investorer klare til å kjøpe veien.

Publisert 28. juni
Oppdatert 28. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
RASFARE: På grunn av rasfare ble Trollstigen besluttet stengt ut året. Foto: NTB

Den 20. juni ble det besluttet at Trollstigen i Møre og Romsdal skulle stenges på grunn av rasfare. Manglende sikringsarbeid medfører at en av Norges mest besøkte turistattraksjoner vil være stengt ut året, skrev fylkeskommunen i en pressemelding.

Til Romsdals Budstikke forteller reiselivsgründeren Erik Berg at det er private investorer som er klare til å ta regningen dersom fylkeskommunen ikke har midlene til å ivareta veien.

– Vi kan ruste opp veien, vi kan holde den vedlike og vi kan ta betalt fra dem som kjører Trollstigen. Vinn-vinn for alle parter. Vi kan lage et eget selskap som overtar Trollstigen, sier Berg.

Turistnæringen i området frykter betydelige økonomiske tap som følge av beslutningen. Flere lokale aktører har allerede opplevd avbestillinger og tapt inntekt, ifølge Dagbladet.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) var på befaring i Trollstigen på onsdag. Selv om det er fylkeskommunen som drifter veien, lovet ministeren å undersøke om staten hadde mulighet til å bidra til sikringsarbeidet.