<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KPMG og KPMG slår seg sammen

Partnerne i KPMG i Sveits og Storbritannia har blitt enige om å skape en gigant innad i KPMG-systemet.

Publisert 26. mai
Oppdatert 26. mai
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 351 ord
NY REVISJONSGIGANT: Fra 1. oktober vil partnerne i KPMG i Sveits og Storbritannia sammen eie KMPG i de to landene.  Foto: Bloomberg

KMPG er en av de fire store revisjonsselskapene i verden, sammen med PwC, Deloitte og EY. Det er vanlig at selskapene har lokale eiere i hvert land, men det hindrer dem ikke fra å fusjonere med hverandre.

Og det er nettopp det som nå skjer. Eierne av KMPG i Storbritannia og Sveits har stemt over om de skal slå seg sammen eller ei. Et overveldende flertall av de stemmeberettigede sa ja til forslaget.

Nest størst

Dermed skapes en ny revisjon- og rådgivningsgigant med 20.600 ansatte og en årlig omsetning på 46 milliarder kroner. Kun KPMG i USA er større enn den britisk-sveitsiske nyskapningen.

Rundt 18.000 ansatte og partnere jobber ved 20 kontorer i Storbritannia, mens resten har kontorer på ti steder i Sveits og ett kontor i Liechtenstein.

NYE SJEFER: Jon Holt (t.v.) blir toppsjefen i det nye sammenslåtte partnerskapet, mens Stefan Pfister, som kommer fra den sveitsiske grensen blir nummer to i systemet. Foto: KPGM

– Dette er et historiske øyeblikk for begge selskaper, sier Jon Holt, i en pressemelding.

Han tilhører den britiske fløyen av den nye KPMG-enheten og skal lede den fra London.

Han sier fusjonen vil føre til enorme fordeler for kundene, de ansatte og partnerne.

– Vi kan vokse raskere, bli mer lønnsomme og øke investeringene, sier Holt.

Kopierer konkurrenter

Selv om slike fusjoner er uvanlig, så er det ikke første gang det skjer. 

PwC gjorde noen lignende for noen år siden da selskapets ving i Midtøsten fusjonerte med avdelingen i Storbritannia. Og Deloitte i Sveits og Storbritannia slo seg sammen allerede i 2006.

KMPG opplyser at selskapene i Sveits og Storbritannia vil bestå som to separate juridiske enheter, som vil følge loven i de landene de er registrert og drives av en lokal ledelse.

Men fra 1. oktober vil et nytt selskap, som eies av partnere i de to landene eie KPMGs selskap i Sveits og Storbritannia.