<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny budgiver inn i kampen om United

Private equity-kjempen Carlyle Group har startet samtaler med Glazer-familien om andeler i Manchester United. 

Publisert 16. apr. 2023 kl. 11.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
TIL SALGS: Manchester United. Foto: Bloomberg

Det Nasdaq-noterte private equity-selskapet Carlyle Group er i samtaler med Glazer-familien om å kjøpe en mulig minoritetsandel i den engelske fotballklubben Manchester United, melder Sky News søndag. 

Ifølge det britiske mediehuset er investeringsgruppen blant en håndfull friere som ønsker å komme inn på eiersiden på den røde siden av Manchester, men detaljer som investeringsbeløpet og avtalestrukturen er ennå ikke helt klart. 

Carlyle, forvalter over 370 milliarder dollar og er blant verdens største private equity-selskaper. 

Uniteds amerikanske eiere, Glazer-familien, startet en formell salgsprosess i fjor høst, og har mottatt flere  bud, blant annet fra Qatars sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani, noe som har bekymret britiske myndigheter. 

I budrunden deltar også den britiske milliardæren Jim Ratcliffe og det amerikanske hedgefondet Elliott Investment Management. Budgiverne venter nå på tilbakemelding fra tilrettelegger Raine Group om den videre prosessen.

Ifølge Reuters ble det tidligere denne måneden meldt om at klubben vil gå med på en tredje budrunde fra potensielle kjøpere i slutten av april.