<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endrer skattereglene for å tiltrekke seg de superrike

Singapore vil tiltrekke seg flere milliardformuer. Nå tar de grep ved å endre skattereglene. 

Publisert 5. juli 2023
Oppdatert 5. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
FORMUESMAGNET: Singapore har de seneste årene satset hardt på å tiltrekke internasjonale formuer. Avbildet det bemerkelsesverdige leilighetskomplekset The Interlace. Foto: Dreamstime

I et forsøk på å tiltrekke seg flere rike familier vil finanssentret Singapore endre deler av skattereglene i landet, skriver Bloomberg.

Det er Monetary Authority of Singapore som vil endre skatteincentivene som tildeles single family offices (SFO), som er selskaper som forvalter formuen til en enkelt familie. 

De siste årene har Singapore satset hard på å gjøre seg attraktiv for formuende familier. Nå har landet et ønske om at disse formuene i større grad skal bidra til å øke antallet ansettelser i landet, samt investeringer i landets aksjemarked. 

«Etter vår store suksess med å tiltrekke så mye formue hit, har vi mulighet til å få formuene til å spille en større rolle i samfunnet og økonomien vår», sa direktør i MAS, Ravi Menon, ifølge Bloomberg.

De nye skatteincentivene vil også oppmuntre disse selskapene til å investere i klimarelaterte prosjekter og drive mer filantropi gjennom Singapore.

Kraftig økning

Fra slutten av 2020 og frem til 2022 har antallet SFO-er økt fra 400 til 1.100. Økningen skyldes at de for tiden får skattefritak på en rekke investeringer i Singapore. 

Selv om antallet SFO-er har økt de totale forvaltede eiendelene, er store deler av disse formuene investert i andre land enn Singapore. De planlagte tiltakene tar dermed sikte på å løse dette.