<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple stopper annonser på X

Administrasjonen til USAs president Joe Biden anklager milliardær Elon Musk for å spre antisemittisme på meldingstjenesten X, tidligere Twitter.

Publisert 17. nov. 2023
Oppdatert 17. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
ANKLAGES: Elon Musk. Foto: NTB

Talsmann Andrew Bates i Det hvite hus sier det er «uakseptabelt å gjenta skrekkelige løgner».

– Vi fordømmer denne forkastelige fremmingen av antisemittisk og rasistisk hat på det sterkeste, understreker Bates.

Bakgrunnen er at Musk skal ha uttrykt støtte til en antisemittisk konspirasjonsteori på X, tidligere kjent som Twitter.

En annen X-bruker anklaget jøder for å spre «dialektisk hat» mot hvite. Videre skrev han om «horder av minoriteter», og tilsynelatende refererte han til opptil flere konspirasjonsteorier.

– Du har sagt den virkelige sannheten, svarte Musk, verdens rikeste mann.

Tesla-grunnlegger Musk eier X og er også sjef for romfarts- og satellittselskapet SpaceX. Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa samarbeider tett med SpaceX og har tildelt selskapet en milliardkontrakt for å sende astronauter til månen i framtida.

Stopper samarbeid

Fredag kveld melder nettstedet Axios at også Apple stopper annonseringene på X.

Tidligere fredag ble det kjent at både EU-kommisjonen og IT-giganten IBM vil slutte å annonsere på X. Begge viste til hatefulle uttalelser på meldingstjenesten i sine begrunnelser.

Blant annet skal det ha vært tilfeller der IBM-annonser på X ble plassert ved siden av meldinger som uttrykte støtte til Adolf Hitler.

(NTB)