<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Risikerer 17 års fengsel

USAs justisdepartement har tatt ut ni nye tiltalepunkter om skatteunndragelse mot Hunter Biden, sønnen til president Joe Biden.

Publisert 8. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
I TRØBBEL: Justisdepartementet i USA har tatt ut ni nye tiltalepunkter for skattelovbrudd mot presidentsønn Hunter Biden. Foto: NTB

Tre av lovbruddene regnes som grove, mens de øvrige seks ikke er like alvorlige. Det har tidligere vært ventet at Biden junior ville inngå en avtale med påtalemyndigheten om å erkjenne skyld for mindre alvorlige skattelovbrudd.

Den avtalen kollapset i juli da en dommer stilte spørsmål ved den. Republikanere som har gransket Biden, har også hevdet at han kom altfor godt ut av den foreslåtte avtalen.

I rettsdokumentene står det at departementet mener Biden har unndratt minst 1,4 millioner dollar i føderal inntektsskatt i løpet av en fireårsperiode. Summen tilsvarer drøyt 15 millioner kroner med dagens kurs. I stedet for å betale skatt, har Biden brukt store summer på en overdådig livsstil, skriver departementet i dokumentene.

Strafferammen er på opptil 17 års fengsel.

Skattelovbruddene kommer i tillegg til en tiltale om brudd på våpenloven i delstaten Delaware. I oktober erklærte Biden seg ikke skyldig i å ha løyet om narkotikabruk da han kjøpte et våpen. Det var den første straffesaken mot et barn av en sittende amerikansk president.

Justisdepartementet sier etterforskningen av Biden fortsatt pågår.

(©NTB)