<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Durek Verrett er en dust

Publisert 15. des. 2023
Oppdatert 21. des. 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 529 ord
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: NTB

Dette var Trygve Hegnars leder lørdag 16.desember 2023.

Sjamanen Durek Verrett (49), som er forlovet med prinsesse Märtha Louise og som skal gifte seg med henne neste år, har nylig blandet ånder og åndeutdrivelse inn i barneoppdragelsen.

Dette er kanskje det minst skadelige i Verretts virksomhet innen åndelig livsveiledning og alternativ behandling, men han skal snart bli Kongens svigersønn, og da kunne vi kanskje forvente litt tilbakeholdenhet før bryllupet.

Nå sier han at utagerende oppførsel fra små barn kan skyldes at et «uvesen» har tatt bolig i dem, og dette uvesenet blir barnet kvitt ved at man, med kjærlighet, tar tak i barnet og sier «du har ingen makt her. Du er et svakt vesen, og nå sender jeg deg inn i lyst. Dypt inn i lyset».

Den selverklærte sjamanen utøver altså sjamanisme, som er en form for religiøs praksis der en sjaman står i en sentral person som et bindeledd mellom menneskene og åndeverdenen.

Vi er i tvil om Durek Verrett skal kalles dust eller svindler, men hele hans historie og bakgrunn lukter vondt.

Hans uttalelse om at kreft skyldes negative tanker og at han anbefaler nyreligiøse virkemidler som behandling, er på nivå med at han altså kan rense ut onde ånder.

Like ille som å si at tilfeldig sex tiltrekker seg underjordiske ånder som setter merker på innsiden av kvinners skjede, og det latterlige i at Verrett påstår at han kan gi øvelser for å bli kvitt avtrykkene.

Durek Verrett var gift med Zaneta Marzalkova fra 2005 til 2009, og var deretter partner og samboer med Hank Greenberg fra 2007 til 2015. Forholdet til Märtha Louise startet i 2019.

Han har selv opplyst at han ble dømt og sendt til fem års ubetinget fengsel i USA etter at han hadde organisert en fest i et forlatt hus som ble satt i brann. Han sonet ett år før han ble prøveløslatt på grunn av god oppførsel. Dette ble han angivelig en bedre sjaman av.

Sin tsjekkiske ektefelle anmeldte Verrett til immigrasjonsmyndighetene for ulovlig innvandring til USA, noe som førte til at hun ble fengslet og sendt ut av landet, og de ble deretter skilt.

Massøren Greenberg hevdet etter samlivet med Verrett at Verrett hadde vært voldelig og manipulerende overfor ham mens de var kjærester.

Dette er bakgrunnen til Kongens nye svigersønn og medlem av kongefamilien (ikke Kongehuset).

Oppsiktsvekkende er det også at Durek Verrett hevder å ha arbeidet med kreftsyke barn ved det israelske Shamir Medical Center, men sykehuset benekter at han noen gang har arbeidet der.

Svindler eller dust?

Han hevder å ha stått opp fra de døde og at han forutså terrorangrepet den 11. september to år før det skjedde, men han sa ikke noe fordi «alle har sin egen vei og må akseptere sin skjebne».

Så sent som i 2018 hevdet Derek Verrett at han kunne påvirke atomer og elektroner og på den måten endre en persons alder.

Våre lesere vil sikkert huske Verretts salg av en blikkdåse eller medaljong som skulle få «giften ut av kroppen» etter Covid-19-sykdom.

Så kan man si at prinsesse Märtha Louise må få gifte seg med hvem hun vil, men det er jo trist at Kong Harald og Dronning Sonja må dele familielivet med en skurk som omgås åndevesener.