<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trine Skei Grande blir sjef i Forleggerforeningen

– Litteraturfeltet står foran store utfordringer og endringer, sier Trine Skei Grande. Nå blir hun adm. direktør i Forleggerforeningen.

Publisert 24. jan. 2024 kl. 14.38
Oppdatert 24. jan. 2024 klokken 16.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
NY JOBB: Trine Skei Grande blir sjef i Forleggerforeningen. Foto: NTB

Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande er ansatt som ny adm. direktør i Forleggerforeningen. Hun tiltrer stillingen 1. april i år.

Grande har de siste årene jobbet som direktør for bærekraft i Sopra Steria Footprint. Fra før har hun lang fartstid i norsk politikk både som kultur- og likestillingsminister, kunnskaps- og integreringsminister, og ti år som partileder i Venstre. Hun har i tillegg bred erfaring som styreleder i en rekke bedrifter og organisasjoner.

– Med sin lange erfaring som politiker, tar hun med seg et oppriktig engasjement for bokbransjen og for litteraturpolitikken i Norge, og vi gleder oss til å få henne på plass, sier styreleder Arne Magnus i Forleggerforeningen.

Grande har sittet i konsernstyret i Gyldendal siden juni 2022. Som følge av hennes nye rolle i Forleggerforeningen har hun nå valgt å trekke seg fra styrevervet i Gyldendal.