<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FBI-informant tiltalt for å lyve om Biden-bånd til Ukraina

En FBI-informant er tiltalt for å lyve om angivelige bånd mellom USAs president Joe Biden, hans sønn Hunter og et ukrainsk energiselskap.

Publisert 16. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
UKRAINA-BÅND? President Joe Biden og hans sønn Hunter Biden. Foto: NTB

Informanten Alexander Smirnov løy til FBI-agenter i juni 2020 om at de to hadde blitt betalt flere millioner dollar hver av det ukrainske selskapet Burisma i 2015 og 2016, ifølge justisdepartementet.

Videre sa han at en toppsjef i det aktuelle selskapet hadde hevdet at Hunter Biden var hyret for å «beskytte oss, gjennom sin far, fra alle slags problemer».

Påstandene ble gjenstand for mye oppmerksomhet i Kongressen i fjor sommer, da Republikanerne drev etterforskning av Biden og familien og krevde at FBI offentliggjorde ugraderte dokumenter som omtalte anklagene.

Smirnov fortalte ifølge justisdepartementet at han hadde kontakt med Burisma-topper mot slutten av Barack Obamas tid i Det hvite hus, men amerikanske myndigheter mener at dette skjedde etter at Obama og Biden forlot Det hvite hus – da Biden ikke hadde mulighet til å påvirke USAs politikk.

– Kort oppsummert forandret den siktede sin vanlige og ordinære kontakt med Burisma i 2017 og senere til anklager om bestikkelser mot offentlig tjenesteperson 1 (Joe Biden, red.anm.), den presumptive presidentkandidaten til ett av de to store partiene, etter å ha offentlig uttrykt partiskhet mot offentlig tjenesteperson 1 og hans kandidatur, står det i tiltalen.

Om Smirnov blir dømt, risikerer han opptil 25 år i fengsel.