<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nesten ingen slettet Facebook

Var du en av dem som sa du skulle slette Facebook? Antakelig gjorde du det ikke. Bare et par prosent gjorde alvor av trusselen, ifølge en undersøkelse.

Publisert 19. juni
Oppdatert 19. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Da Meta sa de ville trene kunstig intelligens på brukernes innlegg og bilder, kom en storm av reaksjoner mot Facebook. Illustrasjonsfoto: Thibault Camus / AP / NTB

Da Meta sa de ville trene kunstig intelligens på brukernes innlegg og bilder, kom en storm av reaksjoner mot Facebook. Blant annet slettet Norges mest kjente KI-ekspert Inga Strümke plattformen i protest.

Ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for NRK , vurderte 43 prosent av nordmenn å slette Facebook. 49 prosent svarte at de ikke vurderte å slette Facebook i det hele tatt.

3 prosent slettet faktisk kontoen sin, mens 2 prosent prøvde det, men fikk det ikke til av tekniske årsaker. Hele 38 prosent sa at de vurderte å slette Facebook, men så ombestemte seg.

Meta selv mener de følger europeisk regelverk. Likevel er treningsprosessen nå satt på pause etter dialog med Datatilsynet i Irland. Det er fortsatt usikkert hva som vil skje videre. Det norske datatilsynet har også levert en klage på Metas KI-planer.