<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens beste by å bo i

København er verdens nest beste by å bo i, ifølge en årlig kåring fra The Economist Groups analyseenhet EIU. Østerrikes hovedstad Wien topper stadig lista.

Publisert 27. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
VERDENS BESTE: Wien topper ny kåring. Foto: NTB

Kåringen gjøres hvert år av Economist Intelligence Unit (EIU) og rangerer byer i verden etter stabilitet, helsevesen, kultur og miljø, utdanning og infrastruktur.

Wien, som har toppet kåringen i fem av de siste seks årene, får toppscore i kategoriene for stabilitet, helsevesen, utdanning og infrastruktur.

Bak de østerrikske og danske hovedstedene følger sveitsiske Zürich, Australias Melbourne og canadiske Calgary.

– Vest-Europa er stadig den beste regionen å bo i, men det har vært en nedgang i stabilitetsrangeringene i forbindelse med flere demonstrasjoner om flere emner, heter det i en uttalelse fra EIU.

Blant emnene EIU viser til, er tiltakende høyreekstremisme, EUs landbrukspolitikk og innvandringsmotstand.

På globalt plan har levekårene bedret seg noe det siste år, ifølge EIU. Men forbedringene er «kun marginale, og det holdes tilbake av geopolitiske konflikter, indre uroligheter og boligkriser i mange byer» samt inflasjon, skriver EIU.

Israelske Tel Aviv falt med 20 plasser det siste året til 112. plass av de 173 byene som er vurdert. Fallet er det største på lista, og har kommet i kjølvannet av krigen mellom Israel og Hamas.

Hovedstaden Damaskus i krigsherjede Syria kommer nok en gang på bunn i rangeringen, mens Ukrainas hovedstad Kyiv er rangert som en av de ti verste, som eneste by i Europa.

(©NTB)