<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DI: – Må lære sine ansatte om grenser

En forvalter i investeringsbanken Carnegie har fått betinget dom og 120.000 kroner i bot for innsidehandel, skriver Dagens Industri.

Publisert 12. juli
Oppdatert 12. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
ANSATT DØMT: En forvalter i Carnegie hadde kjøpt aksjer i medtech-selskapet Sensodetect før kunngjøringen av en lukrativ avtale. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Kina har støttet den russiske krigsinnsatsen med elektroniske komponenter, kulelager, navigasjonsutstyr og reservedeler. Det er på høy tid at også USAs allierte i Europa påpeker dette og setter handelsrelasjonene med Beijing på spill.

Financial Times

Et av de mest presserende problemene Labour-regjeringen må ta tak i, er krisen i det britiske fengselsvesenet. I England og Wales er det 87.360 innsatte, rett under kapasiteten på 88.818. Uten inngripen vil domstolene stanse opp, og politiet må arrestere færre folk.

Die Welt

Det er fascinerende å se amerikanske TV-kjendiser opphøye seg til politiske rådgivere. Senest ut er George Clooney, som oppfordrer Joe Biden til å trekke seg fra valgkampen. Kanskje ville det vært bedre å skrinlegge symbiosen mellom Demokratene og Hollywood.

Dagens Industri

En tidligere forvalter i investeringsbanken Carnegie har fått betinget dom og 120.000 kroner i bot for innsidehandel. Han hadde kjøpt aksjer i medtech-selskapet Sensodetect før kunngjøringen av en lukrativ avtale. Denne typen innsideskandaler burde opprøre mer. Alle selskaper, spesielt de som er en del av verdipapirmarkedet, må lære sine ansatte hvilke grenser som gjelder.